KUULA | Veiseliha meistriklass Karl Pajussaarega: kasulikke nippe toorainest küpsetamiseni
Gastronomisti looja ja juht Karl Pajussaar saavutas Aasta Koka võistlusel kolmanda koha. Ta on öelnud, et teda kõnetavad kõiksugu toiduga seotud üritused, emotsioonid ning ideed ja Gastronomistiga soovis ta luua toiduprojekti, mis ei alga ega lõppe restoranis.
Karl jagab, mis on tema motivatsioon selle töö taga. „Üks hea restoranielamus jääb inimesele meelde kogu eluks. Kus see seltskond, see õhtu ja see toit jääb meelde. Ja see ongi see, kui sa oled hommikul kell 3 või 4 köögis ja mõtled, et miks ma seda teen. Need ongi need asjad, mille peale ma mõtlen.“
Saates räägime:
Milline on koka vaatepunktist üks hea menüü?
Mida armastab ta kodus süüa ja mis toit teeb Karli rõõmsaks?
Aasta Koka võistlusele eelnenud keerukast ajast nii töö- kui eraelus
Ettevõtluse algusaegadest - esimesed kuud peale Gastronomisti algust ja esimeste aastate emotsioonid.
Millise mõtte tahaks Karl Pajussaar ettevõtja perspektiivist kuulajatele kaasa anda?
Üllatav muna praadimise nipp, millega on tulemus alati perfektne.
Karli veiseliha meistriklassi parimad palad: mida veiseliha valmistamisel on kõige olulisem jälgida? Nippe toorainest küpsetamiseni.
Veiselõigete pingerida ja top3 - millne on jaekaubanduse veiseliha lõigete esikolmik Karl Pajussaare vaatest, kui tahaks kodus küpsetada maitsvat veisesteiki ja kuidas nende lõigete küpsetamine erineb?
„Kui me top kolmest välja astume, siis on mängumaa juba laiem,“ jagab Karl podcastis nippe ja nõuandeid, mida valida ja kuidas küpsetada.
Lisaks räägime, kuidas valmistada delikatessi ehk wagyu liha?
Praktiline nõuanne, kuidas valmistada ja ajastada veisesteikide valmimist, kui külas on suurem seltskond.
„Me võime osata valmistada, aga ta peab ka kliendini või siis sõpradeni kvaliteetselt jõudma.“
Mis on see tooraine, mille kohta Karl ütles, et „Kui ta on mul kapis, siis ma tunnen end turvaliselt ja ma kindlasti nälga ei jää.“
Mis on üks asi mille koduköögis võiks üle vaadata, et köögi protsessid oleks efektiivsed?
Ja loomulikult uurime, mis peitub Karl Pajussaare koduses külmkapis.
Mõnusat kuulamist!