12 TK

2,5 dl piima

25 g pärmi

0,5 tl soola

1 dl suhkrut

8 dl jahu

100 g pehmet võid

TÄIDIS:

300 g martsipani

100 g võid

300 g pirne

1 sidruni pressitud mahl

PEALE: pintseldamiseks muna

tuhksuhkrut

1 Kuumuta piim 37 kraadini ehk käesoojaks. Sega juurde pärm. Lisa sool ja suhkur. Tõsta vähehaaval tainasse jahu. Lõpuks sõtku juurde pehme või. Jätka sõtkumist mõni minut, kuni tainas lööb käte küljest lahti. Kata kauss rätikuga ja lase soojas kerkida umbes pool tundi.

2 Sõtku tainas alla ja vala kergelt jahuga üle puistatud lauale. Rulli piklikuks tükiks. Sega köögikombainis või minilõikuriga martsipan ja pehme või ühtlaseks kreemjaks massiks. Määri tainale. Puhasta pirnid, tükelda ja maitsesta sidrunimahlaga. Laota pirnid ühtlase kihina martsipanikreemi peale. Keera tainas pikemast otsast rulli ja lõika 5 cm pikkusteks tükkideks.

3 Võita 24 cm koogivorm ja lao sinna tihedalt rosetid. Lase kerkida soojas kohas pool tundi ja pintselda pealt lahti klopitud munaga. Küpseta 200-kraadises ahjus 30–40 minutit. Soovi korral sõelu peale tuhksuhkrut.

Kuidas see lugu Sind end tundma pani?

Rõõmsana
Üllatunult
Targemalt
Ükskõikselt
Kurvana
Vihasena