Pidulikult nädalavahetusse! Rikkaliku täidisega uhke pirni-martsipanirosett ehk Bostoni sai
Pidusai püsib mahlasena mitu päeva. Pirni asemel sobib täidisesse suurepäraselt ka õun. Hea lihtne küpsetada.
Pirni-martsipanirosett ehk Bostoni sai
12 TK
2,5 dl piima
25 g pärmi
0,5 tl soola
1 dl suhkrut
8 dl jahu
100 g pehmet võid
TÄIDIS:
300 g martsipani
100 g võid
300 g pirne
1 sidruni pressitud mahl
PEALE: pintseldamiseks muna
tuhksuhkrut
1 Kuumuta piim 37 kraadini ehk käesoojaks. Sega juurde pärm. Lisa sool ja suhkur. Tõsta vähehaaval tainasse jahu. Lõpuks sõtku juurde pehme või. Jätka sõtkumist mõni minut, kuni tainas lööb käte küljest lahti. Kata kauss rätikuga ja lase soojas kerkida umbes pool tundi.
2 Sõtku tainas alla ja vala kergelt jahuga üle puistatud lauale. Rulli piklikuks tükiks. Sega köögikombainis või minilõikuriga martsipan ja pehme või ühtlaseks kreemjaks massiks. Määri tainale. Puhasta pirnid, tükelda ja maitsesta sidrunimahlaga. Laota pirnid ühtlase kihina martsipanikreemi peale. Keera tainas pikemast otsast rulli ja lõika 5 cm pikkusteks tükkideks.
3 Võita 24 cm koogivorm ja lao sinna tihedalt rosetid. Lase kerkida soojas kohas pool tundi ja pintselda pealt lahti klopitud munaga. Küpseta 200-kraadises ahjus 30–40 minutit. Soovi korral sõelu peale tuhksuhkrut.