Üllatuskomponent maapähklivõi annab nii soolastele kui magusatele roogadele väga põneva nüansi! Vaata ideid, kuidas seda kasutada!
„MasterChefi“ ülesannetele keeratakse sageli mõni põnev vint peale, nii ka seekord. Võistlejad võisid valmistada ükskõik mis rooga, aga poole peal tuli avada üllatuskast teadmata komponendiga, mis tuleb tingimata toidu sisse lisada. Mart ja Keili said oma maitsepommiks maapähklivõi. Mida sellega teha?
Kõige puhtam maapähklivõi võikski sisaldada ainult maapähkleid. Sageli lisatakse sinna veel soola ja/või suhkrut ning ka õli. Kuna puhtale maapähklivõile tekib seistes õlikiht peale, kasutatakse ühtlase tekstuuri saamiseks sageli lisaaineid, mis aitavad tekstuuri ühtlasena hoida. Kihistunud maapähklivõid tuleks pigem kõrgelt hinnata, kuna see annab tunnistust puhtast kraamist. Seistes peabki maapähklitest tehtud pastale õlikiht peale tekkima ja lähemalt tasuks uurida pigem selliseid, mis küll ei kihistu, aga sisaldavad erinevaid lisandeid. Samuti on soovitatav poeriiulitele jätta vähendatud rasvasisaldusega, kunstlike magusainetega ja muu sellise mittepuhta koostisega maapähklivõid. Maapähklivõid leiab nii tükilisena kui ka täiesti kreemjat. Ingliskeelsed vasted siis vastavalt chunky või crunchy ja creamy või smooth. Loe pikemalt: HEA TEADA | Kuidas kasutada maapähklivõiet?