Tallink Silja Line premeerib kokkasid väärt motivatsioonipaketiga
Tallink Silja Line tunnustas oma aasta parimaid kokkasid ja baarmeneid reisidega Euroopasse, luksusliku köögitehnika, koolituste ja lookas kingikottidega.
16. novembril Tallinnas Kultuurikatlas toimunud festivali Maitsev Eesti raames aset leidnud Tallink Silja Line’i kokkade ja baarmenite omavahelises mõõduvõtus selgitati välja 2024. aasta parimad nii merelt kui ka maalt.
Eesti Peakokkade Ühendus ja rahvusvaheline žürii pärgasid Tallink Silja Line Chef of the Year 2024 tiitliga kontserni laeva Silja Symphony kokkade võistkonna koosseisus Chunye Zhao ja Suthang Marnkong.
„Tunne on fantastiline! Olen väga õnnelik meie võidu üle. Viimaste kuude pingeline ettevalmistus ja harjutamine on end kuhjaga ära tasunud,“ ütles Chunye Zhao. „See on minu esimene ametialane võistlus. Olen alati tahtnud end proovile panna, mistõttu on mul võidu üle eriti hea meel,“ rõõmustas ta.
Võistlustules tuli valmistada kolmekäiguline menüü, mis koosnes kohustuslikest komponentidest. Lisaks pidi esitama ühe sooja roa retsepti, mis vastab ettevõtte restorani Fast Lane kiirtoidu kontseptsioonile.
Tuleproov vegantoitude ja põhjapõdralihaga
Žürii esimees Angelica Udeküll nentis, et sel aastal oli kokkade kõige suuremaks väljakutseks veganmagustoit, mille kohustuslikeks elementideks olid pirn ja kaerahelbed. „Väga keeruline on mõelda raamidest välja, kui ei saa magustoidu valmistamiseks kasutada tavapärast valget rafineeritud suhkrut, võid, harjumuspärast loomset valku, nagu muna, ega ka mett,“ ütles Udeküll.
Kolmekäigulise võistlusmenüü iga roog tuli valmistada, kasutades kahte kohustuslikku komponenti . Nii tuli külm à la carte eelroog valmistada põhjapõdrast, starteri teine kohustuslik komponent oli mädarõigas. „Tundub, et liha valmistamine on Tallink Silja Line’is au sees,“ tunnustab Udeküll, kuna külma eelroa voor oli võistluse kõige tasavägisem ja ühtlasi ka tugevam.
Magusad auhinnad
Esikohta autasustati kulinaarse reisiga Prantsusmaale – võitjad lähevad vaatama Bocuse d’Ori kokkade võistlust Lyonis Prantsusmaal koos ööbimisega luksushotellis ja õhtusöögiga kohalikus Michelini tärniga restoranis Têtedoie.
Teise koha pälvis Tallink Hotelsi kokkade võistkond koosseisus Rafael Aleskerov ja Kateryna Bullo Tallink City hotelli restoranist City Grill House, kes sõidavad Saksamaale, et külastada Convothermi tehast. Lisaks auhinnati teist kohta õhtusöögiga restoranis R14 ning majutusega Tallink Spa & Conference’i hotellis.
Kolmanda koha võistkonda kuulusid Baltic Princessi kokad Jussi Verronen ja Juho Vainio, keda premeeriti magustoidukoolitusega Callebauti šokolaadiakadeemias Poolas, õhtusöögiga restoranis La Cucina di Orm Oja ning majutusega Tallink Spa & Conference’i hotellis.
Esikolmikule kingiti lisaks stiilne KitchenAidi Evergreeni mikser ja lookas kingikott ürituse sponsoritelt.
Võidutiimi kolmekäigulist menüüd saab maitsta Tallink Silja Line’i laevadel alates veebruari keskpaigast.