Eksperdi nõuanded, millist sealihatükki valida, et roog kindla peale õnnestuks ja pühademeeleolu oleks igas ampsus
(7)Õige lihavalik on iga hea toidu alus. Punkt. Kvaliteetne liha ei nõua ka liiga keerulisi maitseaineid – piisab vaid õigetest küpsetusmeetoditest ja hoolikast ettevalmistusest. Olgu toiduks siis rikkalik seapraad, selge sült, külmad lihalõigud või hoopis traditsiooniline verivorst – kvaliteetne liha tagab alati õnnestunud roa ja toob pühademeeleolu igasse ampsu.
Pühadeaeg on täis traditsioone ja koduseid maitseid. Vanade Eesti rahvatraditsioonide kohaselt usuti, et pidulaual peab olema rohkesti toite, et uuel aastal jätkuks küllust ja heaolu. Lauale jäeti alati koht või osa toidust esivanematele, kes usuti jõuluajal kodu külastavat. Mõnes peres jäeti toidud lauale terveks ööks, et lahkunud hinged saaksid neist osa. Ehkki ajad ja toidud on muutunud, on rikkaliku jõululaua traditsioon endiselt oluline osa jõuludest.