Maailma kõige nunnum hernes, mille kilohind võtab hinge kinni ja mida peetakse sama luksuslikuks kui kaaviar
(34)Kui mõnes Baskimaa restoranis menüüd lehitsedes avastate, et mõne üsnagi tavapärase roa, näiteks hõrgu kalafilee või miks mitte jäätise hind on ebamaiselt kõrge, siis kindlasti uurige, mida on roas kasutatud. Kui sealt paistab lisandina sõnaühend guisante lágrima, siis võtke rahulikult. Ka pisarhernena tuntud kaunvilja kilo maksab kuni 300 eurot ja seda peetakse maailma „nunnumaks“ herneks.
Tavalisest hernest palju pisem, lamedam, magusam, hõrgum ja teralisem guisante lágrima on kallis ning nõuab nii kasvatamisel kui ka korjel ja köögis valmistamisel samasugust hellust nagu mõni kuulus printsess. See on tuntud ka kui roheline kaaviar ja tegemist on juurviljaga, mille puhul aeg on see, mis muudab kauna võrreldes tavahernega enam kui sada korda kallimaks. Nimelt hakkavad hernes olevad suhkrud kohe korje järel tärkliseks konverteeruma, mistõttu korjatakse hernekaunad varahommikul, et seda protsessi aeglustada.