Võiduga pärjatud marineeritud kõrvitsasalat ja hea nipp, kuidas kõrvits jõulusalatis mõnusalt krõmpsuks jääb
(9)Novembri alguses toimus Turbas Mootorispordimuuseumis juba kolmandat aastat kõrvitsatoidu meisterkoka valimine. Tänavu hindas rahvas marineeritud kõrvitsat ja parima jõuluhõngulise hoidise võitjaks valiti Mare Tigane. Palju õnne!
See sündmus märgib ühtlasi kuu aega kestnud Porikuu Festivali pidulikku lõppu, festival tõi Loode-Eesti piirkonda rohkelt põnevaid sündmusi. Lisaks meisterkoka valimisele sai sel päeval mekkida kõrvitsaroogasid lausa üle terve maailma. Püsti oli pandud erinevate kultuuride kõrvitsatoitude kohvik, esindatud olid Türgi, Ameerika Ühendriigid, Serbia, Marimaa, Ukraina, Leedu jpt. Sel aastal võeti kõrvitsaroavõistlusel ette ka täiesti uus väljakutse: osalejad pidi tiitli võitmiseks tooma kohale meile kõigile tuttava marineeritud kõrvitsa. Žüriiks olid sel aastal eriti karmid kohtunikud ehk rahvas. Kuna kõigil meil on olemas oma kindel ettekujutus, milline üks hea marineeritud kõrvits peab olema, siis seda uhkem võib olla selle aasta võitja – Mare Tigane Turbast.