Ära viska kalli raha eest ostetud sööki lihtsalt prügikasti! Head nipid, kuidas kodus toitu säilitada, et võimalikult vähe läheks toorainet raisku
(10)Kui oled poes niigi kalli toidukauba peale juba hulga raha ära kulutanud, ei ole mõistlik seda lihtsalt pahaks lasta minna ja minema visata. Oma Maitse kogenud köögitoimetajatel on varuks nii mõnedki kavalad nipid-trikid, kuidas ära kasutada kogu koju varutud kraam! Neid nõkse kasutades saad kokku hoida arvestatavad summad.
Siiri Kirikal: „Kui sul on oma aed, tasub marjade-puuviljade-ürtide hoidistamiseks soetada eraldi sügavkülmik. Suvise marjasaagi surun ma suures osas sügavkülma. Osa purustan ette, segan vähese suhkruga ja sellise toormoosi pakin ma pigem väiksematesse karpidesse. Hiljem saab selles mahus moosi ühe-kahe päevaga pudru peal ära kasutada. Suuremad kogused lähevad kookidesse, aga ka smuutidesse. Õuna- ja ploomikoogitäidised teen samuti suvel, mil saak on oma parimas vormis, juba sügavkülma ette.