Literaadi „Suure Gatsby“ õhtusöögil kohtuvad 20. sajandi kirjandusklassika ja suurepärane toiduelamus
Õhtusöökide sari „Head veinid, maitsvad toidud ja põnevad raamatud!“ toovad kokku raamatusõbrad ja toidunautlejad. Iga õhtusöögi keskmes on üks suurepärane kirjandusteos, millest inspireerituna valmib õhtusöögi menüü ning millesse sündmuse käigus põhjalikumalt süüvitakse.
„Tol õhtul, kui ma esimest korda Gatsby majja läksin, olin mina arvatavasti üks vähestest külalistest, keda oli tegelikult kutsutud. Gatsby juurde ei oodatud küllakutset – sinna lihtsalt mindi.“
F. Scott Fitzgeraldi romaani „Suur Gatsby“ peetakse 20. sajandi üheks parimaks ilukirjandusteoseks. Seetõttu on üsna loogiline, et raamat on läbi aegade inspireerinud loomeinimesi erinevatest valdkondadest. 14. novembril kell 19 on aga restoranis Literaat võimalik osa saada õhtusöögist, mille menüü on kokku pandud just selle kirjandusklassika ainetel. Romaanist „Suur Gatsby“ inspireeritud õhtu on austusavaldus armastusele, kirglikele unistustele ja glamuursetele pidudele.
Literaadi peakokk Ott Uude on hoolikalt läbi mõelnud eksklusiivse menüü, milles on peenelt ühendatud parimad maitsed ja koostisosad. Iga roog tõstab esile uutmoodi käsitluse ja kunstilisuse, toorainet kasutatakse loominguliselt – näiteks vutti serveeritakse mitmel moel ning dessert on inspireeritud pavlovast, mis lahti võetuna esitleb end väikeste maitsepuhangutena. Lisaks tutvustab sommeljee Hannes Aedla vahuveinide rikkalikku maailma.
Rahva Raamatu kirjastuse juht ja näitleja Anti Reinthal viib meid aga ajastutruule rännakule, avades „Suure Gatsby“ saladuslikke kihte ja tuues esile maailma, kus külalised ei saanud küllakutset – sinna lihtsalt mindi.
Vaata menüüd siit: https://bit.ly/3UKmjMh