Mida teha verivorstist ja verikäkist tavapärasele küpsetamisele-praadimisele lisaks?
(4)Verivorstid kammkarbiga
Krõbedad pirukad verikäkiga ja õuna-jõhvikavürtsmoos
Punase kapsa salat apelsini, granaatõunaseemnete ja verikäkitšipsidega
Verivorsti-kartulikroketid pohlamoosiga
Jõulukuul hõljub terve Eesti kohal koos hapukapsa- ja piparkoogiaroomidega ka verivorsti- ja verikäkihõngu. Verikäkke on lihtne valmistada ahjus küpsetatult või pannil praetult. Aga terve jõulukuu neid vaid ühel moel süüa on üksluine. Nii verivorst kui ka verikäkk peidavad endas palju suuremat potentsiaali!
Detsembrikuus on eestlaste rauasisaldusega veres palju parem seis kui muul ajal aastas. Et see näit püsiks hõlpsamini stabiilne, saad lisaks tavaküpsetusele serveerida verivorsti ja verikäkki nii pirukatäidisena, salatites kui ka küpsetada neist krõbedaid kroketeid.