Silverspoon erineb teistest restoranide hindamissüsteemidest selle poolest, et eesmärk ei ole pelgalt tekitada restoranide pingerida, vaid koguda arvamusi ja hinnanguid restorani valdkonna püsiklientidelt, kes tegelikult ongi selle valdkonna sihtrühm ning kellest oleneb toitlustussektori hea käekäik. Restoranidele väljastatavad koondankeedid aitavad restoranidel aru saada, mis neil hästi on ning mida saaks veelgi paremini teha. See on nende jaoks hindamatu tööriist.

Konkurssi korraldavad Joakim Helenius ja Andres Peets. MTÜ Gastronoomia Auhindade Eesti Selts loodi 2004. aastal eesmärgiga edendada Eesti gastronoomia valdkonda ja premeerida ning tunnustada selles valdkonnas tegutsevaid toitlustusettevõtteid.

Selle aasta võitjad:

fine dining – Horisont Restauran & Bar

casual dining – Ugandi Resto

rahvusköök – Argentiina restoran

parim kohvik - Fellin

pererestoran – GOSPA restoran

parim teenindus – Ugandi Resto

parim peakokk – Silver Illak / Ugandi Resto

püsiva kvaliteedi hoidja läbi aegade - Contovento

gastronoomia valdkonna silmapaistev edendaja – Kristjan Peäske

meedia auhind – Eda-Liis Kann

Kuidas see lugu Sind end tundma pani?

Rõõmsana
Üllatunult
Targemalt
Ükskõikselt
Kurvana
Vihasena