Kahekümnendad Hõbelusikad jagatud! Vaata, millised restoranid juubeliaastal auhinnad võitsid
Silverspooni/Hõbelusika gastronoomiakonkurs tähistas Tallinna Lennusadamas oma kahekümnendat juubelit ning välja kuulutati 2024. aasta parimad restoranid.
Kogu konkursi hindamisprotsess on anonüümne. Hindajad täidavad PricewaterhouseCoopers online-keskkonnas olevad põhjalikud hindamisankeedid, mille punktid audiitorfirma hoolikalt kokku loeb ning tulemused konkursi korraldajale edastab.
Silverspoon erineb teistest restoranide hindamissüsteemidest selle poolest, et eesmärk ei ole pelgalt tekitada restoranide pingerida, vaid koguda arvamusi ja hinnanguid restorani valdkonna püsiklientidelt, kes tegelikult ongi selle valdkonna sihtrühm ning kellest oleneb toitlustussektori hea käekäik. Restoranidele väljastatavad koondankeedid aitavad restoranidel aru saada, mis neil hästi on ning mida saaks veelgi paremini teha. See on nende jaoks hindamatu tööriist.
Konkurssi korraldavad Joakim Helenius ja Andres Peets. MTÜ Gastronoomia Auhindade Eesti Selts loodi 2004. aastal eesmärgiga edendada Eesti gastronoomia valdkonda ja premeerida ning tunnustada selles valdkonnas tegutsevaid toitlustusettevõtteid.
Selle aasta võitjad:
fine dining – Horisont Restauran & Bar
casual dining – Ugandi Resto
rahvusköök – Argentiina restoran
parim kohvik - Fellin
pererestoran – GOSPA restoran
parim teenindus – Ugandi Resto
parim peakokk – Silver Illak / Ugandi Resto
püsiva kvaliteedi hoidja läbi aegade - Contovento
gastronoomia valdkonna silmapaistev edendaja – Kristjan Peäske
meedia auhind – Eda-Liis Kann
Eelmise aasta nimekiri: Hõbelusikate võitjad selgunud! Vaata, millised on Eesti parimad kohvikud ja restoranid