Tallinna Restoranide Nädala eestvedaja Paavo Pettai rõhutas ürituse tähtsust: „Tallinna Restoranide Nädal ei ole mitte ainult gastronoomiline pidu, vaid ka märkimisväärne panus meie majandusse. See toob kokku kohalikke toidutootjaid ja restoranide omanikke, et toetada ja edendada restoranikultuuri meie linnas.“

Alates 2011. aastast on Tallinna Restoranide Nädal pakkunud unustamatuid toiduelamusi nii kohalikele kui ka rahvusvahelistele külalistele. Sel aastal on menüüvalik veelgi laiem, pakkudes 2-käigulisi lõunaid alates 15€ ja 3-käigulisi õhtusööke alates 25€. Varasematel aastatel on ürituse raames müüdud üle 260 000 toiduelamuse, ja see arv kasvab ka sel aastal kiiresti.

„Meie eesmärk on näidata, kui oluline on restoranide nädal mitte ainult maitsvate toitude pakkumise, vaid ka majanduse elavdamise ja kohaliku kultuuri toetamise kaudu. On imeline näha, kui palju entusiasmi ja pühendumust meie restoranide seas on,“ märkis Mairit Saluveer, Tallinna Restoranide Nädala projektijuht.

Tallinna Restoranide Nädala algus ulatub kümne aasta taha, kui kaks restoranipidajat otsustasid tutvustada Tallinna restoranide kõrget taset laiemale avalikkusele. Esimene Restoranide Nädal toimus 2011. aastal, mil Tallinn oli Euroopa Kultuuripealinn.

Tallinna Restoranide Nädala pakkumiste nautimiseks on külastajatel vajalik teha reserveering vähemalt üks päev ette, reserveerimis- ja piletimüügikeskkonnas tallinnrestaurantweek.ee

Kuidas see lugu Sind end tundma pani?

Rõõmsana
Üllatunult
Targemalt
Ükskõikselt
Kurvana
Vihasena