RETSEPT | Juba mitmes MasterChefi osa keerleb tšahhobili ümber. Mis roog see on ja kuidas seda valmistada?
(13)„MasterChef Eesti“ kuulsuste hooajal on juba kahes episoodis valmistatud kuulsat Gruusia rooga tšahhobilit. Proovi vürtsikat kanahautist ka ise kodus teha, pimedasse ja külma sügisesse sobib see toit ideaalselt!
Väidetavalt tekkis tšahhobili 5. sajandil koos Thbilisi linnaga. Legendi järgi mindi toonase kuninga ajal faasanit püüdma. Lind oli kukkunud kuuma mineraalveeallikasse. Jahimehed kutsusid kuninga: „Me ei saa seda välja võtta, kuidas me teeme?“ Liha oli samas seal kuumas vees juba pehmeks haudunud. Kuningas vaatas seda ja talle meeldis see. Ka koht meeldis ja nii olevatki ta otsustanud sinna rajada Thbilisi linna. Tšahhobilit peab kindlasti sööma koos lavašiga. Lusikaid ega kahvleid-nuge tšahhobili juures ei kasutata, mõlemasse kätte võetakse lavašitükk ja neid kasutatakse söömisel justkui söögiriistadena.