Kirjutisi hindasid: Liina Kesküla, ajakirjanikud Heidi Vihma, ja Egle Haidak, sommeljeed Aleksei Pogrebnoi ja Aivar Vipper, Eesti Sommeljeede Erakooli direktor Ene Ojaveski ja ESA president Kristjan Markii.

Parim veinipersoonide portreteerijaMartin Hanson Artiklite „Veinile kaotatud tippkokk“ (aprill 2024), „Helen Aasmann. Cicerone anno 2024“ (juuni 2024), „Veinimaailma misjonär“ (juuni 2023), „Esisommeljee Markii kihistused“ (august 2023) ja „Kaja Kohvi mässulised juured“ (oktoober 2022) eest ajakirjas Gurmaan. Inspireerivad, soojad ja muhedad kirjutised. Lugupidav portreteeritava suhtes. Suudab välja tuua inimeste parimad omadused ja asetada portreed suurde pilti. Mitte ainult persoonilood.

Teine vaatenurk - Annamari Nikkel „Kõige suuremad veiniskandaalid“ (otoober 2023, Oma Maitse) Väga hästi kirjutatud, muhe, vaimukas ja samas mahlakate faktidega artikkel. Sobib nii rahvale, kuid on piisavalt detailne ka proffidele.

Publiku preemia - Annamari Nikkel „Filmid, mis panevad veini järele janutama“ (juuli-august 2024, Oma Maitse)

Parima Eesti Sommeljeede Erakooli õppuri esse eriauhind aastatel 2022-2024 – Kadri Metsma „Veinitarkus. Barolo cru’d – teejuht Itaalia veinide kuninga hingesoppidesse“ (ESA Pudelipost, täiendatud versioon märts 2024, Edasi.org). Parimad veinikirjeldused ja muhedad, Kalevile omased nüansid. Väga põhjalik teemakäsitlus.

Suurim üllataja – Merit Männi „Kohv ja vein – ju siis pidigi nii minema“ (aprill 2024, Järva Teataja). Sisutihe ja põnev veini- ja persoonilugu täiesti uuelt autorilt ja väljaandelt.

Parim kanget alkoholi käsitlev artikkel – Kevin Lilleleht „Väike rummiaabits“ (aprill 2023, Edasi.org) Põhjalik, tuumakas, aga kergesti loetav. Kajastab lisaks rummile ka sellega seonduvat kultuuri ja ajalugu.

Parim veinivälise joogi artikkel – Kadri Kroon Artiklite „Sake – õppetund Jaapani iidsest joogikultuurist“ (veebruar 2023), „Täitsa lõpp, kui kasulikud joogid. Kombucha’st ja tema teistest kääritatud kaaslastest“, (aprill 2023), „Moejook vermut – ammuunustatud vanakooli värk“ (oktoober 2023) eest ajakirjas Edasi. Silmaringi avardavate artiklite eest, mis kajastavad praegu üleilmseid joogitrende.

Parim veinialane artikkel – Vaho Klaamann „Uued tegijad Lõuna-Aafrika Vabariigi lummavatel põldudel“ (oktoober 2022, Edasi.org). Väga hea, sisukas ja inspireeriv ülevaade Lõuna-Aafrika Vabariigist. Hea spikker nii veini joomiseks kui ka reisimiseks. Emotsionaalne ja kujundlik keelekasutus.

Üldvõitja - Tiina Kuuleri raamat „Meie veinid. Ajakirjanikust veinimeistriks“ (2024 Petrone Print) Äärmiselt ladusa, Kalevile omase küpse huumoriga kirjatükk, mis sisaldab nii seiklust, õppetunde, kui ka veinitarkust.

Kalev Kesküla preemiaks on 12 pudelit selle aasta Eesti parima sommeljee poolt valitud veine ja diplom. Seekord pani veinikasti kokku Mikk Parre.