Õli spreipudelis – milleks?
Pann tulele, sutsuke õli – oih, läks liiga palju – ja siis käsi pesema. Köögiviljad tükeldatud, natuke õli kastmeks ja ... jälle läks kogemata salatisse õli palju rohkem, kui soovisid. Kõlab tuttavalt? Õnneks saab tänu spreipudelis õlidele igapäevase toiduvalmistamise märksa kergemaks ja tervislikumaks muuta.
Elu on näidanud, et kes kord spreiõli proovib, see enam kokkamist teisiti ette ei kujutagi. Pihustatav õli ei voola pärast kasutamist pudelikülgedele ning pudel ja käed jäävad puhtaks. Lisaks jaotub pihustatav õli ühtlasemalt, seda ei pea laiali ajama ja väheneb õlikogus toidus.
Lihtsalt öelduna – spreipudelis õli kasutamine on äärmiselt mugav! Katseta ise, sest nüüd on poelettidele jõudnud lai valik erinevaid mugava pihustiga Dava spreiõlisid.
Küpsetamiseks ja praadimiseks on Daval nii naturaalne rapsiõli kui ka spetsiaalne kuumaõhufritüüri jaoks mõeldud õli (sobib hästi ka grillile). Spreiõli võib pihustada otse pannile või ahjuvormi ja see katab anuma ühtlase ning väga õhukese õlikihiga. Nii jääb tulemus krõbe, kuid toit sisaldab palju vähem rasva. Tänu väikesele õlikogusele jätkub ühest spreiõlipudelist väga pikaks ajaks.
Salatite, võileibade ja muude toitude lihtsaks ning tervislikuks maitsestamiseks on Dava spreiõlide valikus nii väärisoliiviõli kui ka küüslaugu- ja sidrunimaitseline rapsiõli. Õli pihustamine aitab lisatavat õlikogust kontrolli all hoida ning toit saab tõeliselt maitsev.
Otsi retsepte ja inspiratsiooni ka Tuuli Mathiseni toidublogist tuuliretseptid.ee!