Rootsi kestliku toidu eestkõneleja Fia Gulliksson: fine dining on eilne päev, tõelised foodie’d on nõus palju raha maksma ausa ja südamega tehtud toidu eest
(19)Rootslanna Fia Gulliksson on Rootsis tõeline toidulegend, kes tuli Eestisse kümneid jätkusuutliku suunaga toiduettevõtteid ja mitmeid restorane üles ehitanud ja kokasaateid juhtinud naine sai esmakordselt Eestisse sattudes kultuurišoki: teil on nii suurepärane toit, miks te sellest valju häälega kogu maailmale ei kisenda? Jutuajamises Oma Maitsega toob ta välja mõned olulised nüansid, kuidas saaks Eesti toidu maailmakaardile ning milliseid roogasid päriselt raha riiki toovad turistid tänase seisuga toidukohtadelt ootavad.
Fia Gulliksson on Skandinaavia köögi asjatundja, mitmete toiduga seotud ürituste ja algatuste eestvedaja, produtsent, kestliku kulinaaria guru ja ettevõtja. Aastal 2000 asutas Gulliksson ettevõtte Food in Action, mis on toonud turule mitmeid edukaid algatusi ja jätkusuutlikke brände nagu The Great Nordic Feast, Eat Up Food Walks, Flowfood ja Jazzkoket. Toidu ja kestlikkuse eestkõnelejana on Gulliksson viinud Rootsi südames asuva Jämtlandi kulinaariamaailma tippu. Gulliksson juhtis aastaid Rootsi populaarset toidu- ja kokandussaadet MENY. Praegu peab ta maarestorani Sikåsköket ja maheteesid tootvat ettevõtet. Kõige selle kõrvalt jõuab Gulliksson ka väga palju reisida, ta on võtnud enda missiooniks julgustada ettevõtjaid suuremale kestlikkusele. Eestiga seob seda tegusat naist LaSpa spaahotell, mille konsultant Gulliksson on. Eestisse tuli naine seekord septembrikuise Ettevõtluse ja Innovatsiooni Sihtasutuse (EIS) turismikonverentsi raames ning leidis hetke mahti ka Oma Maitsega juttu puhuda.