KUULA | „Toidujuttude“ uus hooaeg alustab: värskete restoraniuudistega on külas Eesti köögi ümberkujundamise legend Martin Meikas
Paula Särekanno juhtimisel saab hoo sisse uus hooaeg Oma Maitse podcastil „Toidujutud“. Saatesarja fookuses on endiselt silmapaistvad Eesti peakokad, kes jagavad meile oma teekonnal omandatud elutarkust ja ohtralt kodukokkajale vajalikke kööginippe. Hooaja juhatab sisse pea 20 aastat restoranimaastikul tegutsenud, lugematu arvu tunnustusi saanud, vahepeal vabakutselise gurmee-tippkokana tegutsenud ja peatselt uue restoraniga O2 comebacki tegev Martin Meikas.
„Ju siis oli vaja läbi käia nii pikk mõttekäik enda peas, et miks ma pean üldse midagi muud tegema, kui ma olen milleski väga hea,“ jagab restoranitööst vahepeal pausi võtnud Martin, kuidas ta nüüd uuesti oma õigele rajale ehk restorani juurde tagasi on jõudnud. Saame kuulda, millise kontseptsiooniga tema uus toidukoht olema saab.
Saates tuleb jutuks veel:
- Mida on Martin õppinud lapsepõlvest Abrukal?
- Kuidas muuta juurseller maitsvaks ka neile, kes sellerit ei söö?
- Martini paar lihtsat põhimõtet, kuidas ta koka ametis olles 20 kg alla võttis
- Oma tugevuseks peab Martin kalaroogasid ja jagab nippe, kuidas kala praadida, säilitada, maitsestada, fileerida
- Haugikotleti valmistamise nipid ja üks üllatav nipp ja maitseaine, mida haugikotletis kasutada
- Fine-dining kodustest tingimustes: Martin õpetab, kuidas suitsutada võid kodustes tingimustes ja kas see on võimalik?
- Mis peitub Martini külmikus ja mida head sellest valmistada?
- Kukeseenekastme retsept ja idee, kuidas teha sügisene toitev kukeseene-hakklihakaste.
- Martini lemmikhommikusöögi suitsukana-juustu vrapi retsept
- Sügisene kiirsalat kukeseentega
- Retsept jäneseliha valmistamiseks kooreses valge veini ja aniisi kastmes
- Kiire kodune supp misopastaga
- Koheva hommikuomleti retsept ja nipid
- Milline nipp aitab munadel paremini vahtu minna?
- Milliste köögitarvikute pealt võib julgelt säästa ja kuhu tasub investeerida rohkem?
- Millist köögividinat kutsub Martin 99’ks?