Kui sahver on juba hoidiseid täis, aga tomateid muudkui tuleb: 10 eksootilist maitseainet, millega tomatiroogadele pisut põnevamat mekki lisada
Sel aastal on tomatitega ikka väga hästi - keldrid on juba traditsioonilisi hoidiseid täis, aga kasvuhoonest saab iga päev veel kausitäite kaupa head kraami. Tomat sobib hästi ka eksootiliste maitseainetega, mis toovad esile uued ja põnevad maitsenüansid. Siin on mõned huvitavad maitsed, mis sobivad hästi nii värskele tomatile puistamiseks kui tomatit sisaldavatele roogadele sügavuse ja uute nüansside lisamiseks.
Sumahh: See Lähis-Ida päritolu maitseaine lisab tomatile sidrunilaadset hapukust ja sügavust, tuues esile tomati naturaalse magususe. Sumahhi saadakse sumahhi taime (Rhus coriaria) marjade kuivatamise ja jahvatamise teel. Marjad on sügavpunase või lillaka värvusega ning nende maitse on hapukas ja sidrunilaadne. Sumahhi kasutatakse sageli happesuse ja värskuse lisamiseks toitudele, eriti neile, kus sidrunimahl või äädikas võivad olla liiga intensiivsed, kirjutab Serious Eats.