27.08.2024, 10:54
Mida maitsvat valmistada mahlastest ploomidest? Marineeri palsamiäädikaga, keeda eksootilist kompotti või pressi laste lemmikut ploomimahla
Nii mõneski koduaias tuleb sel aastal rinda pista tõelise ploomiuputusega. Õnneks on see väga meeldiv probleem, mida lahendada! Kui päikesesooje, mahlaseid ja magusaid vilju on kõht juba täis söödud, saab ploomidest talveks valmistada nii palju toredaid hoidiseid! Vahvat katsetamist uute maitsekombinatsioonidega!
FOTO: Delfi Meedia
Hoidised ei talu valgust ega suuri temperatuurikõikumisi. Vältida tuleb ka läbikülmumist. Hoia purke jahedas keldris või sahvris, ideaalis kuni 10 kraadi käes. Korralikult steriliseeritud ja õigete töövõtetega tehtud hoidistega täidetud purke võib tegelikult ka kõrgemal temperatuuril, nt 18 kraadi käes hoidistada, tähtis, et temperatuur ei kõiguks ja purgid ei saaks valgust.
Oled juba tellija?