Eesti toidu kuu | 8. septembril avavad külastajatele uksed Põhja-Eesti triiphooned, aiad ja verandad
Avatud triiphoonete ja aedade päev pakub kogemuse õue laiendatud eluruumist, toidukasvatusest ja kohaliku toidu nautimisest. Stuudios on külas Aru mõisa perenaine ning avatud triiphoonete ja aedade päeva korraldustiimi liige Katrin Kull ning Amii Rosee Lavendliaia looja ja perenaine Külli Jürna.
Kartin ja Külli räägivad, et 8. septembril kell 11–17 avavad oma uksed 21 Põhja-Eesti triiphoonet, aeda ja verandat. Iga aed, terrass ja kasvuhoone, mis sel päeval külastajatele uksed avab, on unikaalne, peegeldades pererahva ja ettevõtte nägu ning tegemisi. Sel aastal on erilist rõhku pandud mõisaarhitektuurile, aiandusele ja kohalikule toidule.
Saates kuuleme, millega aiad ja triiphooned külastajaid meelitavad, kus saab erinevaid taimi uurida, kus loomadega tutvust teha ning millises kohas loominguga tegeleda. Kõike seda seob Põhja-Eesti kohalik toit, mida avatud paikades pakutakse, valmistatakse ja kasvatatakse.
Sel aastal on 8. september ka vanavanemate päev ja miks mitte teha vanavanematele kingituseks mõni külaskäik Põhja-Eesti triiphoonetesse, aedadesse, verandadele, mõisahoonetesse ja taluhäärberitesse. Nii mõnedki neist on külastajatele avatud vaid sel päeval aastast.
Oma marsruudi saab sel päeval kõige paremini planeerida ürituse kodulehel, kus on mugav sobivad kohad välja valida ja kaardilt ka nende paiknemist uurida.
Kuula saadet, vali välja kohad, mida uudistama minna, ja pane avatud triiphooned 2024 kaardi abil oma teekond paika!