Peakoka suvi: Tanel Kulbok võlub sügise superstaarist porgandist välja imelisi hõrgutisi
Oma Maitse ja Eesti Peakokkade Ühenduse suvises ühises artiklisarjas „Peakoka suvi“ oleme tuttavaks saanud mitmete kohalike toiduvõluritega, kes on meiega jaganud oma lemmiku suvise toorainega valmistatud retsepti. Toredale koostööprojektile tõmbame joone alla varasügise maitsetega - täna on fookuses porgand ja Villa Friedheimis Von Gerneti restoranis ja kodurestos „Väike Petersell“ toimetav peakokk Tanel Kulbok.
„Kokatöö pakub loomingulist väljundit ja võimalust katsetada erinevate maitsete, tekstuuride ja koostisosadega. Toitu valmistades on võimalus üheaegselt nii stressi maandada kui seda juurde tekitada. Natuke nagu hoiab sind erksa ja elusana. Köögis tegutsemine võimaldab keskenduda hetkele ja unustada kõik muu su ümber oleva. Lisaks pakub see palju rõõmu, kui saad midagi jagada, mis sulle meeldib, maitseb ja saad vahetult kohe, ilma pika ootamiseta tagasisidet,“ kirjeldab Tanel, mis tal selle töö juures südame põksuma paneb.