Antibiootikumideta kasvatatud broileriliha on sinu tervisele parem valik. Nüüd saadaval ka Maxima omabrändi Well Done tootevalikus!
Broileriliha on üks eelistatumaid lihaliike paljude tarbijate seas. Seda tuntakse kui madala rasvasisalduse, kõrge valgusisalduse ning taskukohase hinnaga toodet, millest on võimalik valmistada tervislikke ja maitsvaid toite. Loe lähemalt, miks on sinu tervisele kasulikum eelistada just antibiootikumideta kasvatatud broilerilihast tooteid.
Broileriliha on pigem neutraalse maitsega, sellele on lihtne anda erinevate vürtsidega meelepärast maitset ning seda sobib kasutada erinevates roogades, olgu nendeks salatid, võileivad, hautatud, praetud või grillitud toidud. Broileri rümba erinevatest tükkidest, nagu rinnafilee, koiva- või kintsutükk, leiab endale meelepärase toidutoorme nii tervisesportlane, kaalulangetaja kui ka grillihuviline.
Toiduvalikute mitmekesistamiseks on Maxima turule toonud omamärgi tootesarjas Well Done antibiootikumideta kasvatatud broilerilihast tooted. Sellised tooted on tähistatud märgisega „Antibiootikumideta kasvatatud“. Märgis viitab sellele, et kanabroilerid, kellelt liha pärineb, on kogu oma kasvuperioodi jooksul olnud terved ning neid pole olnud vaja antibiootikumidega ravida. Antibiootikumideta kasvatatud linnuliha pärineb Läti tootjalt Kekava.
Tartu ülikooli tehnoloogiainstituudi antimikroobsete ainete tehnoloogia professori, valdkonna eksperdi Tanel Tensoni sõnul on antibiootikumivabalt kasvatatud kanaliha levik igati tervitatav ning enda linde sellisel moel kasvatavad kasvatajad turul väga teretulnud.
„Kuna antibiootikumiresistentsed bakterid kanduvad edasi toidu kaudu, siis kanduvad need antibiootikumidega ravitud kanaliha söömisel edasi ka inimorganismi, põhjustades sellega resistentsuse teket ja vähendades antibiootikumiravi tõhusust meid ähvardavate haiguste korral. Seetõttu on teadlased juba aastakümneid rääkinud vajadusest antibiootikumide rolli loomakasvatuses vähendada. Kui loomad on tervemad ja antibiootikume kasutatakse vähem, siis on antibiootikumiresistentsuse probleem väiksem ka inimese tervisele.“
Antibiootikumide kasutamisest loobumisele linnukasvatuses on andnud võimaluse lindude elutingimuste eesmärgipärane parandamine – tagatud on puhas elukeskkond, kvaliteetne sööt ja jook. Paremates elutingimustes kasvatatud lindudel esineb oluliselt vähem haigusriske, mistõttu püsivad nad kogu oma elutsükli vältel tervemad. Seega, antibiootikumideta kasvatatud linnuliha tarbimine ei toeta ainult inimeste tervist antibiootikumide resistentsuse riskist tulenevalt, vaid ka keskkonna ja loomade heaolu.
Antibiootikumide resistentsusest loe SIIN.
Maxima kauplustest leiad tootesarja Well Done antibiootikumivabad broilerilihatooted alati suurepäraste hindadega. Ole Maxima iganädalaste pakkumistega kursis ning planeeri enda nädalamenüü vastavalt. Tee teadlik valik oma tervise hüvanguks!