09.08.2024, 07:00
Peakoka suvi: peakokk Evari Tsetsini suussulav tomati-confit mõjub nagu ühe õige itaalia nonna kallistus
Juba üle 20 aasta kokandusega tegelenud Evari Tsetsin on omanikuks ja peakokaks nii Endla kohvikus kui ka Kosmonautika puhkekeskuses. Kõige tähtsam on mehe jaoks ikka kohalik ja värske tooraine ja täna pöörame erilist tähelepanu tomatile.
FOTO: Evari Tsetsin
Huvi kokanduse vastu tekkis Evaril juba väga noorena, kui nägi ema köögis toitu valmistamas: „Toitude lõhnad ja erinevad maitse tundusid mulle alati nii põnevad!“ Noorena sai Evari inspiratsiooni telekokk Keith Floydist, kellele meeldis ekstreemsetes olukordades süüa valmistada ning samal ajal veini juua. Kokandusalaseid teadmisi on ta kogunud nii Prantsusmaal, Rootsis ja Itaalias.
Oled juba tellija?