Kas pähklid aeguvad? Loe, kuidas kontrollida pähklite kõlblikkust ja neid paremini säilitada
(6)Lahtine pähklipakk on liiga kauaks ootama jäänud ja kahtled, kas need enam süüa kõlbavad? Kas need üldse aeguvad või lähevad halvaks? Erinevatel pähklisortidel on erinevad säilivusajad ning see sõltub ka sellest, kuidas ja kus neid hoiustatakse. Allolevate juhiste järgimine aitab tagada, et pähklid püsivad värsked ja maitsvad nii kaua kui võimalik.
Pähklite värskus sõltub nendes sisalduvatest küllastumata rasvadest. Need on tervislikud rasvad, mis on väga tundlikud kuumuse, valguse ja hapniku suhtes. Kui rasvad puutuvad nende elementidega kokku, toimub keemiline protsess, mida nimetatakse oksüdatsiooniks. Selle tulemusena lagunevad rasvad väiksemateks, ebastabiilseteks rasvhapeteks ja pähklid muutuvad rääsunuks või riknevad, kuid nad ei pruugi otseselt aeguda.