KUULA | Sõstrad, kodumaised kalad, suvikõrvits – Helena Vallimäe suve parimate maitsete nõksud ja nipid
„Toidujuttude“ tänane külaline on aasta kokk 2022 ja nii White Guide, Falstaffi kui Michelini restoranigiidi tunnustusega restoranis Wicca toimetav Helena Vallimäe.
Helena on öelnud, et tema süda kisub kõige rohkem just magusa poole. Ta on õppinud pagar-kondiitriks, sealt edasi läks tööle kokaks ja õppis kokanduse detaile juba praktikas. Läänemaal Varbla kandis ranna ääres kasvanuna on ta ka suur kalafänn, nii et kindlasti tuleb saates juttu ka kalaroogadest.„Üks suur asi, mida Angelica (Udeküllilt) olen õppinud, on hingega tegemine ja hoolivus oma töö vastu,“ toob Helena välja.
Helena on öelnud, et kokatöö on elustiil. „Kokandus on hobi. Kõik vabad päevad lähevad sinna alla“
Saates tulekul:
-Helena lihtne kergelt tšilline krevetipasta
-Suviseid panna cotta maitse kombinatsioone
-Kuidas kasutada just praegu valmivaid sõstraid ja mida teha punastest ning mida mustadest sõstardest?
-Kuidas keeta mustsõstralehe siirupit?
-4 erinevat ideed, mida teha kodumaisest valgest kalast. Räägime kohast, ahvenast, haugist. Juhised grillimiseks, soolamiseks, kuni kotlettide ja äkise retseptideni. Mida kindlasti ei tohiks teha ceviche valmistamise juures?
-Suvikõrvitsa kotleti retsept ja üks väike nipp, kuidas suvikõrvitsakotlett alati õnnestuks
-Helena kana-riisinuudli vokiroog
-Marineeritud sibula retsept
-Suvine topsimagustoidu retsept, mis valmib vaid 5 minutiga
-Kuidas valmistada nõgese näkileiba?
-Helena ahjuomleti retsept
-Koduse jäätee ning suviste kokteilide retseptid
-Roosiõie siirupi valmistamine ning kuidas teha roosiõie mojitot?
-Kuidas valmistab Helena aioli kastet?