Suviste grilliõhtute klassika on kindlasti paljude jaoks kaelašašlõkk sibula- ja äädikamarinaadis, mida on õigesti valmistades võimalik kenasti magusaks timmida. Kõrvale pakub Jürgen samuti klassikalist jooki – alkoholivaba Saku Originaali. Sh rõhutab Saku õllesaadik, et parima maitseelamuse saavutamiseks tuleb õlut ka klaasis serveerida selliselt, et jook saaks kaetud vahuga.

Uku järgmine soovitus on mustikamarinaadis broilerikintsuliha, mille maitsestamisel on kasutatud 100% naturaalset mustikapüreed. Et kana on kergem liha ja mustikas magus, soovitab Jürgen kõrvale kergelt humalast ja mõru ökoloogilist Carlsbergi alkoholivaba õlut.

Kanaga jätkates jõuavad grillilt lauale broilerikintsuliha toorvorstikesed, mille sees on ka natuke jogurtit ja ürte. Siia kõrvale pakub õllesaadik Kronenbourg Blanc 0.0 nisuõlut, millele võib lisada ka mõne tilga laimimahla.

Viimasena võtavad Uku ja Jürgen ette grillribi mustsõstramarinaadis, mille kõrvale sobitub kenasti ameerikapärane kapsa-porgandisalat coleslaw. Selle maheda liharoa kõrvale sobitub iidne eesti talurahvajook - aus, lihtne ja klassikaline kali.

„Liha kõrvale sobivad alkoholivaba õlled ikka väga ja väga hästi,“ võtab grillmeister Uku toidu ja õlle kombineerimise lühidalt kokku.

Jaga
Kommentaarid