GRILLIRETSEPT | 3 üllatavat lisandit, mida valmistada liha kõrvale
Grillimine muutub tõeliseks elamuseks, kui lisada liharoogade kõrvale maitsvaid ja põnevaid lisandeid. Need grillmaitsed lisavad sinu taldrikule juurde värske maitseelamuse, millega saad sõpru, tuttavaid ja sugulasi tõeliselt üllatada. Vii oma grillimisoskused uuele tasemele, nii saad nautida grillimist nagu tõeline eestlane.
Kui sul on grilliideed enne jaanipäeva otsa saanud, siis ära muretse. Maxima peakokk Rauno Saar aitab muuta grillimise millekski enamaks kui lihtsalt liha küpsetamine tulel. Lisandite pakkumine võimaldab rikastada grillmenüüd, tuues esile iga roa parimad omadused ning kasutada efektiivselt ära juba kuumaks köetud grilli. Pea igaüks oskab liha grillida, aga tõelise meisterkoka tunned ikka ära selle järgi, milliseid mahlaseid ja maitseküllaseid koosluseid ta oskab pakkuda. Pole midagi uhkemat, kui olla oma naabrist parem – seega on viimane aeg õppida uusi tehnikaid ja hakata julgelt katsetama.
1. Ananass tšillise kastmega
Selleks on vaja sul:
1 värsket ananassi
2 spl tšillikastet
1 spl oliiviõli
1 tl laimimahla
Näpuotsatäis soola
Valmistamine:
Koori ja lõika ananass parajateks tükkideks. Sega kausis tšillikastme, oliiviõli, laimimahla ja soolaga. Lisa ananassitükid kastmesse ja sega hoolikalt läbi. Seejärel aseta ananassitükid grillile ning oota kuniks need on kergelt pruunistunud. Kui ananass valmis, siis aseta need taldrikule. Ongi serveerimiseks olemas magus-vürtsikas kombinatsioon, mis sobib ideaalselt liha kõrvale.
2. Portobello seened tomatisalsa ja sinihallitusjuustuga
Selleks on vaja:
4 suurt portobello seent
2 suurt tomatit
1 väike sibul
1 küüslauguküüs
2 spl oliiviõli
50g sinihallitusjuustu
Näpuotsatäis soola ja pipart
1 spl hakitud värsket peterselli
Valmistamine:
Alusta seente puhastamisest ja eemalda ka varred. Haki tomatid, sibul ja küüslauk peeneks ning sega kokku tomatisalsa valmistamiseks. Lisa ka oliiviõli, soola ja pipart. Määri oliiviõliga kokku ka portobello seened ja aseta need grillile küpsema. Kui seened on pehmed, tõsta need grillilt ja täida tomatisalsaga. Pudista peale sinihallitusjuust ja lase sellel veidi sulada. Puista peale ka hakitud peterselli ning ongi järgmine lisand serveerimiseks valmis.
3. Maisitõlvikud kõvajuustu ja murulauguga
Selleks läheb vaja:
4 maisitõlvikut
2 spl võid (eelnevalt sulatatud)
50g riivitud kõvajuustu (nt parmesan või pecorino)
2 spl hakitud värsket murulauku
Soola ja pipart
Valmistamine:
Maitsesta maisitõlvikud soola, pipraga ning määri need kokku sulatatud võiga. Seejärel aseta maisitõlvikud grillile ja küpseta, kuni need on kuldpruunid ja pehmed. Võta maisitõlvikud grillilt ja puista peale kõvajuust ja lõpuks hakitud murulauk. Serveeri koheselt.
Need kolm kiiret ja lihtsat lisandit teevad grillipeo kohe erilisemaks ning pakuvad liha kõrvale mõnusaid maitseelamusi kõikidele külalistele. Ära ka unusta, et kõik grillimiseks vajaliku hea hinnaga leiad Maximast. Tutvu meie jaaninädala pakkumistega SIIN.
Head isu!