Willy „H“ Wonka oma „uues“ laboris ehk kuidas toiduleiutaja Jaan Habicht isiklikus vabrikus šokolaadi uuendab
Laiemalt BBQ-meistri, toiduleiutajana tuntud Jaan Habicht kolis aasta tagasi Peedule, kus avas oma kodu külalistetoas Peedu Šokolaadilabori, kus saab uurida sügavamalt šokolaadi oast valmistamise peenemaid mehhanisme, leiutada ja tahvliks/kommiks valada uusi unikaalseid maitseid. Nii ongi Habicht katsetamas sellega, kuidas šokolaad saaks olla tervislikum, ka eri viisidel funktsionaalsem.
„Ma olen üldhariduselt geneetik, erihariduselt molekulaar-mikrobioloog, kes tegeleb mikroobidega molekulaarsel tasemel. Doktoritöö kirjutasin aga hoopis põlevkiviõlijäätmetega seotud teemadel ja on selgunud, et šokolaadis ning põlevkivis on palju samu aroomiühendeid – need on vaid eri pidi kokku seotud,“ mainib Habicht, kui pargin auto Peedul kollase labori ette ja esimese šokolaadiga suu „magusaks“ teen.