KUULA | Gurmaanist maailmaränduri Fred Ehandi soovitused toiduhuvilistele: kuidas reisides need kõige paremad toidukohad üles leida
Täna läheme toiduteemal väikesele reisile, sest külla on tulnud gurmaanist maailmarändur, Roseni Torni peakokk Fred Ehand. Saame teada, kuidas reisib ja millise pilgu läbi näeb maailma tippkokk ning siit vestlusest võiks tulla nii mõnigi reisisoovitus või uus idee, kuhu suvel puhkama ja maailma avastama sõita.
Fred Ehand on töötanud kokana restoranides Wabadus, Ungru restos ja Tabacis ning NOA restoranis Tõnis Siiguri käe all ning täna toimetab peakokana Roseni Tornis. „NOA on see, kus ma enamus oma oskusi olen omandanud,“ tõdeb Fred. „Seal väga armu ei antud“. Oma teekonna eduni võtab mees kokku lihtsalt: „Sa pead panustama rohkem, kui sinult oodatakse!“
Täna aga räägime peamiselt reisimisest ja saatest saame teada:
-Mille alusel välismaal restorane valida
-Mis jäi Fredi jaoks maailma top 1 restoranist kõlama? Millised tehnikad särasid ja milline aspekt õhtusöögi juures oli tõelise vau-efektiga?
-Kust pärinevad Fredi parimad toiduelamused maailmast
-Fredi huvitavamad leiud Peruu köögist
-Kuidas valmistada Lomo Saltado’t ja siia kalast triadito’t
-Kui palju Fred ise välismaal reisidel kokkab
-Mis on kõige veidram toit, mida Fred on reisidel proovinud
-Mis on Fredi kõige vingem elamus ja lemmikriik, mida ta külastanud on
-Kuidas valmistada Fredi lemmikut Vietnami Pho suppi
-Nutikas nipp, kuidas kodus vähese vaevaga eriti head puljongit teha
-Fredi reisisoovitused suviseks ja ka talviseks perioodiks ning kiireks nädalavahetuse tripiks
-Fred jagab pina colada retsepti ja ühte kavalat nippi ananassiga, kuidas kokteil eriti maitsev jääks
-Mis nipiga peakokk koduse hakklihakastme eriti nämmaks teeb ja kiirnuudleid veidi eksklusiivsemaks muudab? Kuidas valmistada kodus kartulikrõpse?
-Mis on kõige ägedam retsept, mille Fred reisidelt kaasa on saanud?