Premia üllatab vähem magusate pulgajäätistega
Jäätise puhul on tegemist desserdi, mitte põhitoiduainega, mis peabki väikest magusat naudingut pakkuma. Premia Tallinna Külmhoone juht Aivar Aus sõnab, et nad olid esimesed, kes tõid Eestis koostöös toiduteadlastega juba kuus aastat tagasi turule vähema suhkruga jäätised. Sel aastal teevad nad suure hüppe ja pakuvad harjumuspäraselt maitsvaid pulgajäätiseid, kus suhkrut tavapärasest 40% vähem.

Premias tegeletakse pidevalt tooteportfelli kaasajastamisega, et vastata tänapäevase tarbija soovidele ja vajadustele. Paar aastat tagasi alustati intensiivset tootearendusprotsessi, mille eesmärk oli vähendatud suhkrusisaldusega väikeste pulgajäätiste turuletoomine. Sel teel oli rohkelt väljakutseid, kuna taheti hakata pakkuma perfektset ja kaasaegset külma maiust.
Premia aitab kaasa tervist toetavate toiduvalikute tegemisel
Vastavalt TAI soovitustele ei tohiks lisatud suhkrutest saadav energia ületada kümmet protsenti kogu päevasest soovituslikust toiduenergiast.
Premia soov jäätiseturu liidrina on pakkuda oma ärivaldkonnas läbimõeldud toiduvalikut. Aivar Aus märgib, et nende eesmärk on järk-järgult suurendada vähendatud suhkrusisaldusega toodete osakaalu sortimendis, kuid tahavad seda teha nii, et säiliks magusasõprade rahulolu, toodete ohutus ja koorejäätiste armastatud maitse.

Suhkur jäätises
Iga jäätis sisaldab rohkem või vähem suhkruid. Esmalt sisaldab laktoosi ehk piimasuhkrut jäätise põhikomponent – koor. Teiseks on lisataval suhkrul oluline tehnoloogiline roll, et jäätis valmiks õige pehme siidise tekstuuriga ja maitseks hästi. Alati peab arvestama, et ka jäätisele lisatavad marja- ja puuviljapüreed sisaldavad looduslikke suhkruid. Premia puhul tasub märkida, et suhkrute vähendamine retseptides on saavutatud ilma suhkruasendajaid kasutamata.
Pulgajäätist süüakse kõige rohkem
Kõige populaarsem ja ostetum jäätiseformaat on pulgajäätis. Järgnevad vahvlikoonuses ja -topsis jäätised.
Premia rõõmustab kõiki neid magusasõpru, kes eelistavad väikest jäätiseportsjonit pulga otsas ning kelle soov on oma suhkrutarbimist oluliselt vähendada ja kontrolli all hoida.
Suurem osa Eesti tarbijatest valib desserdiks klassikalise koorejäätise, aga ootab ja proovib ka uusi maitseid
Enim armastatakse vanilli-, šokolaadi- ja karamellijäätist. Seda kinnitavad jäätiseturu uuringute andmed. Viimastel aastatel on lemmikute hulka lisandunud ka mahlajääd ja puuviljapüreega valmistatud sorbetid. Hapukad marja- ja puuviljalisandid koorejäätise sees on kõrgelt hinnatud ning uuemad maitsevariatsioonid samuti alati oodatud.
Vähema suhkruga tooteseeria kogemuste laienemine impulssjäätiste kategooriasse annab võimaluse pakkuda klassikalist koorejäätist, mille harjumuspärast maitset täiendab siiruviirulise triibuna lisatud hõrk mango-passionitäidis või lummav vaarikatäidis.
Sel suvel maiustagem vähema suhkruga
Enim süüakse jäätist suvekuudel. Näiteks Premia jäätisevabrikus toodetakse suvekuudeks sisuliselt sama palju jäätist kui ülejäänud aasta peale kokku.
See jäätisesuvi tuleb maitsenaudinguid täis, aga mõõtu pidavalt magusamalt, sest Premia on oma jäätisevalikut sel kevadel täiendanud 40% vähema suhkrusisaldusega pulgajäätistega. Need on tõesti rikkaliku maitsega ja mõõdukalt magusad koorejäätised. 50-grammine pulgajäätis on ideaalne väike portsjon maiustamiseks. Need jäätised julgustavad ja võimaldavad teha tervislikumaid valikuid magustoitude kategoorias.
Tasub ka teada, et Premia uued pulgajäätised on pakendatud väiksema keskkonnajalajäljega ehk keskkonnasäästlikum monomaterjalist pakend on valmistatud 50% sertifitseeritud taimsest pakendimaterjalist, et vähendada pakkematerjalide kahjulikku mõju meie loodusele.