KUULA | Eesti nimekaima grillmeistri Enn Tobrelutsu näpunäidete järgi valmistad parimad šašlõkid ja grill-lihad!
Täna on Paula Särekannol külas Enn Tobreluts - Eesti nimekaim grillmeister ja restoranide Pull ja Härg omanik, mis värskelt taaskord Michelini tunnustuse pälvisid. Tänane saade on kohustuslik kuulamine kõigile, kes sel suvel grillida plaanivad - nippe ja nõkse jagub siin igale maitsele ja kogemusastmele.
Täna saates:
-Enn jagab oma teekonda Merekoolist Stockmanni lihaletti ja sealt Eesti grillimaailma tippu
-Räägime sealihasašlõki marinaadi tegemisest: millist tükki eestlased enim armastavad, kui kaua liha marineerida, milliseid maitseained kasutada?
-Kuidas valmistada lihale eriti head gruusia ja kaukaasia stiilis marinaadi?
-Räägime lambaliha grillimisest. Kas lammas või talleliha ja milliseid tükke valida? Kuidas talle- ja lambaliha marineerida ja mille poolest see sealiha marinaadist erineb? Kuidas marinaadides soola kasutada - kas marinaadi tohib lisada soola või tuleb sool lisada peale küpsetamist? Kuidas soola kasutamine vastavalt valitud liha tükile erineb?
-Kuidas grillida sütel veise sisefileed nii, et see tuleks perfektne?
-Mis on reverse sear meetod?
-Mida tehakse grillimise juures tihti valesti?
-Millise trikiga saab valmistada grillil eriti krõbedat seakamarat?
-Kuidas söega ringi käia? Millal ja kuidas süüdata? Millal on söed grillimiseks valmis?
-Millises järjekorras võiks suviseid grillroogi süüa, et kõhule mitte liiga teha?