MAITSEREIS | Vähe on kohti, mis suudavad Euroopas veel uute maitsekooslustega üllatada, Itaalia Alpid ja Valtellina org on aga üks neist
Itaalia ühte kaunimasse nurka sattumine toimub üsna juhuslikult ja määravaimaks põhjuseks on laiskus: Malpensa lennujaamast on Valtellina orus paiknevatele suusaradadele lihtsalt kõige lühem tee. Nii langeski otsus suusatada seekord Dolomiitide asemel Itaalia Alpides, mis avas omakorda Pandora laeka, millest kargasid välja nii võimsad Nebbiolo veinid, tatra-tagliatelle ja suurepärased restoranid kui selline Itaalia köök, mida enamik inimesi pole kunagi isegi „nuusutanud“.
Kui päevaga said Milanos vaadatud nii „Püha õhtu söömaaeg“, kõikide tipp-couture’i brändide butiigid ja La Scala teatrimaja, polnud enam põhjust mägedesse mitte sõita. Olles Itaalias üsna palju ringi tiirutanud, puudus tegelikult sügavam teadmine Valtellina orgude kohta. Teadsin aga, et ainuüksi kohaliku Sforzata veini järele sõitmine on piisav põhjus piirkonda külastada. Ihusse sigines tunne, et ju on seal ka muud, mida mekkida, katsuda, kogeda.