KUULA | „Tervis toidust“: kas ja kui palju peaks rasedusaegne menüü tavapärasest erinema? Mida rasedana süüa ja vältida?
(2)Oma Maitse uues podcastis „Tervis toidust“ räägivad saatejuht Elis Nikolai-Vendla ja toitumisterapeut ja Pelgulinna Sünnitusmaja raseduskeskuse toitumisnõustaja Külli Holsting rasedusaegsest toiduvalikust.
Kuna saatejuht Elis on ka ise hetkel lapseootel, siis jagas ka tema oma kogemusi, mõtteid ning kõige üllatavamaid avastusi ning küsis Küllilt kõiki neid põletavamaid küsimusi, mis on tekkinud vist küll iga lapseootel emal ja millele tihti otsitakse vastuseid Dr Googlelt. Arutlesime Külliga, kas ja kui palju peaks rasedusaegne toitumine üldse tavapärasest erinema, milliseid toiduaineid kindlasti menüüsse lisada? Mida tasuks vältida ning kuidas saada hakkama I trimestri iivelduse ning paljusid lapseootel emasid puudutavate seedeprobleemidega? Teemaks tuli ka rasedusaegne kaalutõus, üha enam diagnoositud gestatsioonidiabeet ning mida siis ikkagi teha, kui vaevab pidev magusaisu? Kuidas kehva enesetunde ning muude murede kiuste siiski raseduse ajal teadlikult toituda.