KUULA | Gloria peakoka Heidi Pinnakuga prantsuse köögi parimatest paladest ja kodumaise kartuliga kokkamisest
Täna räägib Oma Maitse podcasti „Toidujutud“ saatejuht Paula Särekanno isuäratavaid toidujutte Gloria peakoka Heidi Pinnakuga.
Kokkade olümpiaks nimetatud Bocuse D`Or võistlustel Eesti tiimiga 14.koha saanud Heidi oli 2013.aastal võistlustel ainus naine! Aasta hiljem osales ta samal võistlusel juba žüriiliikmena. Aasta koka tiitliga pärjatud ja mitmetes restoranides peakokana töötanud Heidiga tulevad jutuks järgmised teemad:
-Heidi professionaalne teekond: kuidas ta liikus vahepeal kokandusest avaliku halduse peale, ent jõudis siiski tagasi kokanduse juurde
-Miks ta omal ajal Bocuse d’Orile läks ja mis ta sellest kogemusest õppis
-Kuidas valmistada lestakala
-Prantsuse köögi parimatest paladest, mida koduköögis katsetada võiks
-Kuidas valmistada sinimerekarpidele mõnus kevadine valge veiniga koorekaste või punane tomatikaste?
-Palju nippe Heidi lemmiktoorainest kartulist: kuidas teha kodus häid friikartuleid? Kuidas kartulisorte toiduvalmistamiseks valida? Mida lisada kartulikeeduvette, et tuua esile maitset ja anda kaunis värv? Kartulipannkoogi ja sütekartuli valmistamise nipid.
-Krevettidest: vürtsikad krevetid ja laste lemmik krevetiretsept
-Peedi kiirmarinaadi retsept
-Kuidas valmistada juustu kõrvale Heidi imelist tomatimoosi?
-Heidi ülilihtne soovitus emadepäeva hommikuks
Mõnusat kuulamist!