Milline on teie pere?

“Oleme suurpere Lääne-Virumaalt. Elame oma majas koos lemmikloomade ja kodulindudega. Meie perele meeldib väga lauamänge mängida ja erinevates paikades lastega seiklemas käia. Kodus olles on laste lemmikuteks söökideks nt koorene krevetipasta, kana orzo, erinevate sisudega grillvõileivad, samuti ka supid.” kirjeldab Kristiina lühidalt oma pere.

Millised on peamised raskused suurpere toidukulude kontrolli alla hoidmisel?

„Peamiseks probleemiks toidukulude kontrolli all hoidmisel oli see, et me otseselt ei jälginudki palju reaalselt toidule kulub. Mina pereemana toitu ei ostnud, sest mees töötab linnas ja tuli üldjuhul alati poekottidega koju. Uskusime, et ju see summa 1500€ kanti jääb.“ kirjeldab Kristiina, kuidas nad alustasid oma rahaasjade ülevaatamisega.

„Märtsis tuli mul idee kajastada oma Instagrami kontol rohkem suurperega seonduvaid kulusid ja palusin mehel veebruari kuu toiduarved kokku arvutada. Summa lõi pahviks meid mõlemat – 2200€! Siit edasi tegin terve kuu iseendale väljakutset ning seejärel koorus välja ka mõte, et miks mitte teha seda ka oma jälgijatele.“ lisab ta väljakutse idee sünni osas.

Kristiina Instagrami kontol (@karuallikatalu) toimuva väljakutse eesmärk on langetada toidueelarvet minimaalselt 100 € võrra, kuid iga pere saab ka summa valida vastavalt oma kulutustele.

Oled väljakutset teinud nüüd juba 2 nädalat. Millised on sinu peamised säästunipid, et toidukulusid vähendada?

Kristiina toob välja 3 tähtsat nippi, mis on neid aidanud „Meie puhul kõige suuremaks nipiks, kuidas toidukulusid vähendada on kindlasti see, et koostan nädalamenüü nimekirjana, mitte kuupäevaliselt. Nii on mugav vastavalt kõlblik kuni kuupäevale toite sättida. Lisaks on toidu koju tellimine väga palju aidanud. Poes ikkagi tekib emotsioonioste. Eriti raske on poes koos 5 lapsega käia, sest isegi kui nimekiri on kaasas, suudavad rüblikud ikka mõne asja ostukorvi sokutada. Viimaseks tähtsaks punktiks on kindlasti see, et tarbiks toiduaineid võimalikult lõpuni ära. Mul on tulemas Instagramis ka selleteemaline live koos personaalkokaga.“ 

Milliseid raskusi on ette tulnud ja kuidas olete neid lahendanud?  

„Mehel on raskusi maiustustele “ei” ütlemisega. Üsna tihti rändavad tal sõõrikud korvi.“ toob Kristiina naljatlades välja. „Varasemalt olen proovinud ka süsteemi, et teen nimekirja ja selle alusel mees käib poes, kuid tihtilugu on ta koju tulnud nii et pooled asjad puudu. Mis omakorda teeb meele mõruks, sest mina olen ju oma aja panustanud ja tulemust ikka pole. Tee sa siis seenekastet, kui seeni pole!.“

„Aga selle saimegi kontrolli alla nii, et tellin iga nädal põhilised toidukordade toiduained koju ja seejärel mees ostab kõike jooksvat juurde.“ selgitab ta, kuidas nemad peres mure lahendasid.

Kui lugejal tekkis soov ka samuti oma toidukulusid vähendada, siis mida talle soovitaksid?

„Mina võtsin oma pere toidukulud kontrolli alla, sest ei soovi lihtsalt kullakamakaid vetsupotti lasta. Pigem säästame selle raha, mis meie puhul on ca 700 € kuus võrreldes tavapärasega ja lähme reisile/ renoveerime maja. Summa ei peagi olema nii suur, säästa saab alati!“ on Kristiina optimistlik.

Selleks, et saaks toidukuludelt säästa on eelkõige vaja enda jaoks saada selgust, kui palju raha kulub ja millised on ostuharjumused. Olulist rolli mängib ka see, kust toidupoest oma ostud teed, sest sooduspakkumised annavad olulise hinnavõidu. Maxima pakub iganädalaselt 2000+ pakkumist, mis võimaldavad panna kokku ostukorvi, millelt saad suure hinnavõidu. Tutvu iganädalaste pakkumistega SIIN ja tee oma ostud Maximast, et oma toidukuludelt maksimaalselt kokku hoida.  Hoia Kristiina pere tegemistel ja väljakutsel silm peal tema Instagrami kontol @karuallikatalu. Edukat toidukulude vähendamise teekonda!

Jaga
Kommentaarid