“NOMA: MU TÄIUSLIK TORM”

Festivali avafilm teeb kummarduse senisel kujul peatselt uksed sulgeva, korduvalt maailma parimaks restoraniks kuulutatud ja kolme Michelini tärni restoranile - ehk ka kultusrestoranile - Noma.

Filmile eelneb sissejuhatus tippkokk Peeter Piheliga.

Neljapäev, 11.04 kell 18.00

“TERE TULEMAST VANGLASSE”

Michelin Guide poolt soovitatud ainulaadne restoran Milano vanglas ootab gurmaane ja viib vangide sotsiaalse integratsiooni täiesti uuele tasemele.

Reede, 12.04 kell 18.00

“RESTORAN MAAILMA ÄÄREL”

Michelini tärnidega pärjatud KOKS restorani tiim Poul Andrias Ziska eestvedamisel on asunud uutele seiklustele, et pöörastes tingimustes restoran Gröönimaal avada.

Laupäev, 13.04 kell 16.00

“BORŠ. SALAJANE KOOSTISOSA”

Ukraina vaprad inimesed otsimas parima borši retsepti. Film, mis valmis enne sõjakoleduste algust, on oluline vaatamine meile kõigile, et hoida toimuvat tähelepanu keskmes ja nende võiduvõimalused fookuses.

Laupäev, 14.04 kell 18.00

“RIOJA. TUHANDE VEINI MAA”

Rändame kuulsa veinipiirkonna viinamarjaväljadele, veinivaatidesse, veinipokaalidesse ja veinimeistrite südametesse.

Pühapäev, 14.04 kell 16.00

“Appi tuleb vetikas”

End vetikanohikuks nimetav Frances Ward viib meid keskkonna ja toidulaua päästmise otsingutele. Võrratu film ka neile, kes vetikaid ei kavatsegi kunagi sööma hakata - veealused kaadrid ja seiklused on nauding omaette! Täiesti kindel soovitus! Kin-deeel!

Pühapäev, 14.04 kell 18.00

“Ka seened räägivad”

Kuidas siis on? Kas hoopis seened valitsevad maailma? Paeluv dokumentaal, mis hariva info taustal tekitab tunde, nagu oleks seentega samale sagedusele sattunud - korralik seenemeditatsioon! Ideaalne film festivali lõpetamiseks ja pühapäeva õhtusse.