Ära üle mõtle, šampanja armastab toitu! Veidrad ja peaaegu perfektsed toidu ja šampanja kooslused, mis alati töötavad
Võtke näppude vahele veel õlist kuum tummine friikartul, teise kätte aga pokaal non-vintage-šampanjat ja maitsemeeled kukuvad kukerpallitama. Maailma kuulsaima veini nautimine pole mingi raketiteadus, sest šampanja armastab peaaegu igat toitu. Põnev on aga leida need veidrad ja peaaegu perfektsed sobivused, millega saab lihtsa toidu tähtede juurde tõsta.
Traditsioonilisel meetodil valmistatud Champagne’i maakonna vahuveinid on endast loonud maailmale pildi kui millestki väga keerulisest, elitaarsest ja kättesaamatust. Šampanjad on tihti ka seda, kuid peamiselt on need siiski nautimiseks mõeldud veinid, mille eesmärk on rõõmustada selle joojaid, pakkuda neile naudinguid ja tutvustada erinevate meelte kaudu hedonismi parimaid palu. Šampanja toiduga paari panek on sommeljeele korraga nii kõige lihtsam kui ka üks keerukamaid ülesandeid.