Mitte midagi ei lähe raisku! Ideed, kuidas hapukurgivedelikku ära kasutada
(9)Ära viska midagi ära, köögis saab kõik ära kasutada, kui vaid piisavalt leidlik olla. Näiteks on hapukurgivedelikul erinevaid kasutusvõimalusi: joo, marineeri, kasuta sidruni asemikuna või aja asi huvitavaks ja lisa isegi k(m)okteili!
Marineeri Just, kasuta kurgimarinaadi kurkide või teiste köögiviljade kergeks marineerimiseks. Auruta köögiviljad enne läbi ja vala külm marinaad neile peale, jäta paariks päevaks külmkappi seisma. Neil köögiviljadel ei ole küll nii intensiivset maitset, kui traditsioonilistel marineeritud- või, kuid nii valminud köögiviljad sobivad imehästi näiteks salatitesse. Võid seda tehnikat kasutada kapsa, peedi, roheliste ubadega, porgandite või näiteks sibulatega.
Lisaks võid valada kurgivedelikku pehmetele juustudele (nt. kitsejuust, feta) või lisada seda lihamarinaadi.
Kasuta salatikastmes Kõik salatikastmed, kus tuleb kasutada sidrunit või laimi või mingisugust kolmandat hapendajat, võid lisada hapukurgivedelikku.
Lisa k(m)okteili Aja asi huvitavaks ja lisa kokteilidesse ja mokteilidesse hapukust kurgivedelikuga. Hästi sobib see näiteks Bloody Mary kokteili, Whiskey Sour’isse ja oliivi asemel Martinisse.
Joo Hapukurgivedelikus on palju probiootikume ja toitaineid, mis on tervisele kasulikud ja teadagi, on hapukurgivedelik tuntud pohmelliravim, mis aitab maitsvalt vedelikupuuduse vastu võidelda.