Tervislik toit pole kaugelt vaid salatilehed, värsked juurviljad ja toores kala: keha kinnitav ja vaimu värskendav toit võib olla ka rasvasem ning kaloririkkam. See aga ei tähenda, et värskeimatest toorainetest loodud – kuid pikka hautamisaega näinud ja liha sisaldav –, õhtusöök poleks igati kasulik ja ka vajalik. Oad on ühed olulisemad toiduained, millest tihti ja ebaõiglaselt mööda vaadatakse. Nii ongi tippkokk Rain Käärst pannud kevadeks ühte patta ja taldrikule kokku parimaid ideid Itaaliast, Hiinast ja ka Mehhikost.
Tomatine hakkliha ja punase oa kaste riisinuudlitega
Punased oad 1 purk
Hakkliha, kodune 600 g
Sibul, hakitud 1 keskmine
Purustatud tomat, konserv 2 purki (400 ml)
Petersell, hakitud 2 sl
Tüümian, hakitud 2 sl
Riisinuudlid vastavalt vajadusele
Sool maitse järgi
Purustatud pipar maitse järgi
Valmistamine
Tõsta pann tulele (piisavalt suur, et oleks mugav rooga valmistada, aga võid teha ka potis). Kuumuta seda koos õliga ja pane pannile hakitud sibul ning hakkliha. Prae hakkliha läbi ehk küpseks ja lisa oad ning purustatud tomat. Lase keema tõusta ning maitsesta soola ja pipraga. Vajadusel võid paksendada maisitärklisega. Lase umbes 7 minutit tasasel tulel podiseda ja lisa ürdid. Samal ajal pane riisinuudlid kaussi. Vala peale keev vesi ja lase seista umbes 5 minutit. Kurna nuudlid ja sega kokku oliiviõliga. Serveeri kastet koos nuudlitega ja naudi. Head isu!
Uuri Bonduelle’i kohta lähemalt: www.bonduelle.ee