Hernesupp on klassikaline Eesti toit, mida süüakse läbi aasta, kuid mille tõeline tähetund saabub alati lihavõtetel. Herned, millest supp valmistatakse võivad olla ka noored ja hõrgud, supp sellest on värske ja koos piparmündiga tõeliselt kevadine. Tippkokk Rain Käärt on just nimelt lihavõteteks võtnud appi Bonduelle’i herned ja need supiks keetnud.
Roheliste herneste ja piparmündi püreesupp
Rohelised herned 1 purk
Roheline sibul, hakitud 4 sl
Suurem kartul, kooritud ja hakitud 1 tk
Küüslaugupulber ¼ tl
Köögiviljapuljong maitse järgi
Vesi 400 ml
Piparmünt, hakitud 1 sl
Sidrunimahl ¼ sidrunist
Mesi 1 sl
Valmistamine
Vala potti vesi ja lisa hakitud kartul ning köögiviljapuljong. Puljongit pane maitse järgi, pigem esialgu vähem kui rohkem. Keeda kartul pehmeks. Vala poti sisu kannmikserisse ja lisa kõik ülejäänud koostisosad ning püreesta siidjaks ühtlaseks seguks. Vajadusel maitsesta soola ja pipraga. Serveerimisel võid lisada meelepärast oliiviõli. Head isu!
Uuri Bonduelle’i kohta lähemalt: www.bonduelle.ee