Pehme ja kreemjas pasha jõhvikate ja mandlilaastudega
Üsna klassikaline pasha, mis sai lisandiks veidi apelsinikoort, jõhvikaid ja mandlilaaste. Kui oled rosinasõber, siis lisa mõnusalt pehme ja kreemja struktuuriga pashale natuke ka neid. Võid magustoidu valmis teha juba paar päeva enne serveerimist.
Kogusest jätkub 10-12 sööjale.
Vaja läheb
800 g Alma kohupiim 4% 200g
125 g suhkrut
3 tk muna
150 g Alma hapukoor 20% 250g
80 g Alma või 200g
80 g kuivatatud jõhvikaid
50 g mandlilaaste
Kaunistamiseks
50 g piimašokolaadi
Marmelaadi
Mandlilaaste
Valmistamine
Pane toasoe kohupiim suuremasse potti ja sega kreemjaks.
Lisa suhkruga vahustatud munad, tosooja või tükid, hapukoor, jõhvikad ja mandlilaastud. Kuumuta keskmisel kuumusel pidevalt segades umbes 5 minutit. Ära keema lase minna.
Vooderda pashavorm seest niiske kahekordse marliga ja vala kohupiimasegu vormi sisse.
Siin retseptis kasutati kahte 0,9 liitrist savist lillepotti, kuid väga hea on vormina kasutada ka näiteks köögisõela.
Kata pasha pealt marliga ja aseta midagi vajutuseks peale. Pane taldrik alla ja jäta järgmise päevani külmkappi.
Serveerimiseks löö pasha vormist välja ja kaunista sulašokolaadi, marmelaadi ja mandlilaastudega.
Kas teadsid, et pashavormide asemel on hea nipp kasutada ka savist lillepotte? Lillepottidel on augud põhjas, seega saab sealt liigne vedelik ilusti välja voolata.
Retsepti autor: Merilin Siimpoeg