Vaja läheb

800 g Alma kohupiim 4% 200g

125 g suhkrut

3 tk muna

150 g Alma hapukoor 20% 250g

80 g Alma või 200g

80 g kuivatatud jõhvikaid

50 g mandlilaaste

Kaunistamiseks

50 g piimašokolaadi

Marmelaadi

Mandlilaaste

Valmistamine

  • Pane toasoe kohupiim suuremasse potti ja sega kreemjaks.

  • Lisa suhkruga vahustatud munad, tosooja või tükid, hapukoor, jõhvikad ja mandlilaastud. Kuumuta keskmisel kuumusel pidevalt segades umbes 5 minutit. Ära keema lase minna.

  • Vooderda pashavorm seest niiske kahekordse marliga ja vala kohupiimasegu vormi sisse.

  • Siin retseptis kasutati kahte 0,9 liitrist savist lillepotti, kuid väga hea on vormina kasutada ka näiteks köögisõela.

  • Kata pasha pealt marliga ja aseta midagi vajutuseks peale. Pane taldrik alla ja jäta järgmise päevani külmkappi.

  • Serveerimiseks löö pasha vormist välja ja kaunista sulašokolaadi, marmelaadi ja mandlilaastudega.

Kas teadsid, et pashavormide asemel on hea nipp kasutada ka savist lillepotte? Lillepottidel on augud põhjas, seega saab sealt liigne vedelik ilusti välja voolata.

Retsepti autor: Merilin Siimpoeg

Jaga
Kommentaarid