Vaja läheb

400 g Alma kohupiim vanilli 200g

200 ml Alma vahukoor 35% 200ml

2 tl suhkrut

100 g kaeraküpsiseid või muid meelepäraseid küpsiseid

Sidruni-apelsinikreem

½ tk sidruni mahla

½ tk apelsini mahla

2 tl apelsini peenelt riivitud koort

2 tl sidruni peenelt riivitud koort

2 tk muna

60 g Alma või 200g

120 g suhkrut

Lisandiks

Cointreau likööri (apelsiniliköör) valikuline*

Tüümianit

*Täiskasvanud maiustajatele võid lisada magustoidule ka natuke apelsinilikööri Cointreaud, mis lõpptulemuse veelgi ahvatlevamaks teeb.

Valmistamine

  • Kõigepealt valmista sidruni-apelsinikreem. Selle jaoks vahusta omavahel toasoe või ja suhkur. Lisa ükshaaval vahustades munad. Vahusta korralikult läbi. Lisa nüüd sidrunist ja apelsinist välja pigistatud mahl.

  • Vala segu väikesesse potti. Kuumuta keskmisel kuumusel pidevalt segades umbes 15-20 minutit kuni segu pakseneb. Tee seda kindlasti pigem tasasel tulel ja varu kannatlikult aega.

  • Lisa nüüd peenelt riivitud sidrunikoor ja apelsinikoor. Alguses on kreem paksema kisselli konsistentsiga, kuid arvesta, et segu pakseneb jahtudes. Säilita külmkapis kaanega purgis.

  • Kreemi jaoks tõsta kohupiim, koor ja suhkur kaussi ja vahusta kohevaks.

  • Purusta küpsised peeneks puruks. Pudista iga pokaali põhja kõigepealt veidi küpsisepuru, siis kohupiimavahtu ja siis sidruni-apelsinikreem.

  • Lisa igasse pokaali ka supilusikatäis apelsinilikööri.

  • Kõige peale puista veel natuke küpsisepuru ja kaunista soovi korral tüümianioksaga.

Retsepti autor: Merilin Siimpoeg

Jaga
Kommentaarid