Kevadine kohupiimamagustoit apelsini-sidrunikreemiga
See mõnusalt kollane ja päikeseline pokaalimagustoit on luksuslik dessert iga õhtusöögi lõpetuseks. Tõeline kevadekuulutaja peolaual!
Kogusest jätkub 5-6 sööjale.
Vaja läheb
400 g Alma kohupiim vanilli 200g
200 ml Alma vahukoor 35% 200ml
2 tl suhkrut
100 g kaeraküpsiseid või muid meelepäraseid küpsiseid
Sidruni-apelsinikreem
½ tk sidruni mahla
½ tk apelsini mahla
2 tl apelsini peenelt riivitud koort
2 tl sidruni peenelt riivitud koort
2 tk muna
60 g Alma või 200g
120 g suhkrut
Lisandiks
Cointreau likööri (apelsiniliköör) valikuline*
Tüümianit
*Täiskasvanud maiustajatele võid lisada magustoidule ka natuke apelsinilikööri Cointreaud, mis lõpptulemuse veelgi ahvatlevamaks teeb.
Valmistamine
Kõigepealt valmista sidruni-apelsinikreem. Selle jaoks vahusta omavahel toasoe või ja suhkur. Lisa ükshaaval vahustades munad. Vahusta korralikult läbi. Lisa nüüd sidrunist ja apelsinist välja pigistatud mahl.
Vala segu väikesesse potti. Kuumuta keskmisel kuumusel pidevalt segades umbes 15-20 minutit kuni segu pakseneb. Tee seda kindlasti pigem tasasel tulel ja varu kannatlikult aega.
Lisa nüüd peenelt riivitud sidrunikoor ja apelsinikoor. Alguses on kreem paksema kisselli konsistentsiga, kuid arvesta, et segu pakseneb jahtudes. Säilita külmkapis kaanega purgis.
Kreemi jaoks tõsta kohupiim, koor ja suhkur kaussi ja vahusta kohevaks.
Purusta küpsised peeneks puruks. Pudista iga pokaali põhja kõigepealt veidi küpsisepuru, siis kohupiimavahtu ja siis sidruni-apelsinikreem.
Lisa igasse pokaali ka supilusikatäis apelsinilikööri.
Kõige peale puista veel natuke küpsisepuru ja kaunista soovi korral tüümianioksaga.
Retsepti autor: Merilin Siimpoeg