Vastupandamatu rullkook metsmaasikakreemiga
See pehme ja õhukese biskviidikihiga rullkook, mille vahel on kohev kohupiimakreem, lausa õhkab suve järele. Õnneks saad selle koogiga tänu metsmaasika kohupiimale ka kevadel juba suvetunnet tekitada! Rullkooki on hea mõte teha siis, kui külla on tulemas suurem seltskond maiasmokkasid, sest sellest koogist jätkub paljudele!
Koogist jagub 10 sööjale.
Vaja läheb
Biskviit
4 tk muna
4 spl suhkrut
4 spl nisujahu
2 spl kartulitärklist
1 tl küpsetuspulbrit
1 näputäis soola
Kreem
300 ml Alma vahukoor 35% 400ml
250 g Mascarpone kreemjuustu
400 g Alma kohupiim metsmaasika 200g
½ tk sidruni mahla ja peenelt riivitud koort
125 g metsmaasikaid või aiamaasikaid
Kaunistamiseks
Tuhksuhkrut
Metsmaasikaid
Sidrunit
Valmistamine
Vahusta munad suhkruga kuni saad paksu ja koheva vahu.
Sega omavahel jahu, tärklis, küpsetuspulber ja sool. Sõelu jahusega munavahu hulka.
Sega spaatliga alt-üles tõstes ühtlaseks tainaks. Vala küpsetuspaberiga kaetud suurele ahjuplaadile ja määri suure noaga ühtlase kihina laiali.
Küpseta biskviiti 200 kraadi juures 8-10 minutit
Tõsta siis ahjust välja ja kummuta tagurpidi teise küpsetuspaberi peale. Eemalda ettevaatlikult pealmine paber. Keera biskviit laiemast otsast rulli ja lase jahtuda. Selleks kulub umbes tunnike.
Täidise valmistamiseks vahusta esmalt vahukoor, mascarpone kreemjuust ja suhkrud omavahel kohevaks.
Tõsta umbes pool kreemikogusest eraldi kaussi ja jäta ootele. Teisele poolele kreemist sega hulka metsmaasikakohupiim (võid seda enne natuke piima või koorega vedelamaks teha, nii segunevad kreemid paremini) ning lõpuks sidrunimahl ja peenelt riivitud sidrunikoor.
Rulli jahtunud biskviit lahti ja määri sellele kohupiima-mascarponekreem ühtlase kihina laiali.
Jaota peale ka metsmaasikad või eelnevalt väikesteks tükkideks hakitud aiamaasikad. Rulli nüüd täidisega kaetud biskviit ettevaatlikult laiemast otsast alates kokku.
Tõsta eraldi kaussi tõstetud kreem pritskotti ja kaunista sellega rullkook. Säti peale veel maasikaid ja sidruniviile ning puista üle tuhksuhkruga!
Retsepti autor: Merilin Siimpoeg