Vaja läheb

Biskviit

4 tk muna

4 spl suhkrut

4 spl nisujahu

2 spl kartulitärklist

1 tl küpsetuspulbrit

1 näputäis soola

Kreem

300 ml Alma vahukoor 35% 400ml

250 g Mascarpone kreemjuustu

400 g Alma kohupiim metsmaasika 200g

½ tk sidruni mahla ja peenelt riivitud koort

125 g metsmaasikaid või aiamaasikaid

Kaunistamiseks

Tuhksuhkrut

Metsmaasikaid

Sidrunit

Valmistamine

  • Vahusta munad suhkruga kuni saad paksu ja koheva vahu.

  • Sega omavahel jahu, tärklis, küpsetuspulber ja sool. Sõelu jahusega munavahu hulka.

  • Sega spaatliga alt-üles tõstes ühtlaseks tainaks. Vala küpsetuspaberiga kaetud suurele ahjuplaadile ja määri suure noaga ühtlase kihina laiali.

  • Küpseta biskviiti 200 kraadi juures 8-10 minutit

  • Tõsta siis ahjust välja ja kummuta tagurpidi teise küpsetuspaberi peale. Eemalda ettevaatlikult pealmine paber. Keera biskviit laiemast otsast rulli ja lase jahtuda. Selleks kulub umbes tunnike.

  • Täidise valmistamiseks vahusta esmalt vahukoor, mascarpone kreemjuust ja suhkrud omavahel kohevaks.

  • Tõsta umbes pool kreemikogusest eraldi kaussi ja jäta ootele. Teisele poolele kreemist sega hulka metsmaasikakohupiim (võid seda enne natuke piima või koorega vedelamaks teha, nii segunevad kreemid paremini) ning lõpuks sidrunimahl ja peenelt riivitud sidrunikoor.

  • Rulli jahtunud biskviit lahti ja määri sellele kohupiima-mascarponekreem ühtlase kihina laiali.

  • Jaota peale ka metsmaasikad või eelnevalt väikesteks tükkideks hakitud aiamaasikad. Rulli nüüd täidisega kaetud biskviit ettevaatlikult laiemast otsast alates kokku.

  • Tõsta eraldi kaussi tõstetud kreem pritskotti ja kaunista sellega rullkook. Säti peale veel maasikaid ja sidruniviile ning puista üle tuhksuhkruga!

Retsepti autor: Merilin Siimpoeg

Jaga
Kommentaarid