Vaja läheb

Sõir

1 l Alma piim 2,5% 1L

600 g Alma kohupiim 4% 200g

3 tl köömneid

2 tk küüslauguküünt

1 tl soola

50 g Alma või 200g

2 tk muna

Seemnetega karask*

500 g odrajahu

500 ml Alma keefir 2,5% 1kg

3 tk muna

2 spl õli

1 spl suhkrut

1 tl soola

60 g päevalille- ja kõrvitsaseemneid

2 tl soodat

Valmistamine

  • Sega kohupiim läbi. Kuumuta piim keemiseni ja lisa siis kohupiim.

  • Kuumuta kuni eraldub vadak (valkjaskollane vedelik).

  • Kalla kohupiimamass nüüd marliga vooderdatud sõelale nõrguma (umbes 5 minutiks).

  • Sulata potis või, lisa nõrgunud kohupiimamass ja kuumuta pidevalt segades kuni moodustub ühtlane mass.

  • Klopi munad soolaga lahti ja sega kohupiimamassi hulka. Lisa ka hakitud küüslauk ja köömned.

  • Kuumuta nüüd veel umbes 5 minutit keskmisel kuumusel.

  • Tõsta tihke kohupiimamass kaussi ja jäta külmkappi hanguma.

  • Järgmisel päeval saad juba võileiva peale prisked juustuviilud lõigata.

*Seemnetega karask

  • Klopi munad koos suhkru ja soolaga lahti. Lisa keefir ja õli.

  • Sega eraldi kausis odrajahu sisse sooda, seemned ja köömned. Vala jahusegu keefirisegu hulka ja sega kõik ühtlaseks tainaks.

  • Vala karaskitainas võiga määritud keeksi- või leivavormi ja küpseta 180 kraadises ahjus 30-35 minutit. Lase veidi jahtuda ja kummuta siis vormist välja.

Retsepti autor: Merilin Siimpoeg

Jaga
Kommentaarid