18.03.2024, 00:00
Kohevad kohupiimasõrnikud
Pontsakad kohupiimasõrnikud, millele vali täpselt selline lisand nagu sulle meeldib. Olgu selleks siis külm hapukoor, maasikamoos, jäätis või hoopis karamellikaste. Serveeri sõrnikuid kindlasti soojana!
FOTO: Valio
Kogus: 7 sõrnikut
Vaja läheb
400 g Alma kohupiim rosina 200g
1 tk muna
1 tk munakollast
50 g nisujahu
1 spl suhkrut
½ tl soola
Praadimiseks õli
Serveerimiseks
Moosi
Alma hapukoor 10% 250g
Valmistamine
Sega omavahel kohupiim, muna, munakollane, nisujahu, sool ja suhkur. Sega ühtlaseks tainaks ja hoia tainast 30 min külmkapis.
Võta nüüd lusikaga parajad portsud ja vormi käte vahel lapikuks. Kasta mõlemalt poolt kergelt jahu sisse.
Kuumuta pannil õli ja prae sõrnikuid mõlemalt poolt 3-4 min, kuni need on kuldsed.
Serveeri soojalt koos õunamoosi ja hapukoorega!
Retsepti autor: Merilin Siimpoeg