Vaja läheb

Põhi

150 g halvaad

150 g küpsiseid

75 g Alma või 200g

Täidis

1. kiht

600 g Alma kohupiim vanilli 200g

200 ml Alma vahukoor 35% 200ml

40 g suhkrut

2 spl sidruni mahla

1 tl peenelt riivitud sidruni koort

820 g virsikukonserv

5 tk želatiinilehte

2. kiht

100 g halvaad

200 g Alma kohupiim vanilli 200g

50 ml Alma piim 2,5% 1L

1 tk želatiinileht

Kate

50 g halvaad

3 tk virsikupoolikut

P.S. Kui pole viitsimist koogile mitut kihti teha, siis piirdu vaid esimese kihiga.

Valmistamine

  • Purusta halvaa ja küpsised. Sega sulavõiga ja suru saadud mass küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (20 cm) põhja.

  • Lisa vajadusel veel veidi sulavõid kui tundub, et jäi liiga kuiv. Aseta vorm külmkappi.

  • Haki 5 virsikupoolikut väikesteks tükkideks. Tõsta kohupiim, koor ja suhkur kaussi, vahusta kergelt läbi.

  • Lisa ka sidrunimahl ja peenelt riivitud koor.

  • Aseta želatiinilehed 5 minutiks külma vette ligunema.

  • Kuumuta 4 sl virsikukonservi vedelikku keemiseni. Tõsta siis tulelt kõrvale.

  • Pigista želatiinilehed kuivemaks ja lisa kuuma vedelikku hulka. Sega kuni on lahustunud. Lase želatiinisegul paar minutit jahtuda.

  • Vala peene joana kohupiimasegu hulka samal ajal kergelt vahustades.

  • Jaota hakitud virsikutükid koogipõhjale laiali. Vala peale kohupiimakreem ja tõsta külmkappi tarduma.

  • Tee nüüd valmis ka teine kiht. Selleks purusta halvaa peeneks puruks. Sega kohupiim piima või koorega kreemjaks ja lisa halvaapuru.

  • Leota želatiinilehte külmas vees. Kuumuta 2 sl virsikukonservi vedelikku keemiseni. Tõsta siis tulelt kõrvale.

  • Pigista želatiinileht kuivemaks ja lisa kuuma vedelikku hulka. Sega kuni on lahustunud. Lase želatiinisegul paar minutit jahtuda.

  • Lisa siis peene joana kohupiima-halvaasegu hulka ja sega korralikult läbi. Määri kreem esimesele kihile.

  • Lase koogil 3-4 tundi külmkapis tarduda. Puista peale halvaapuru ja kaunista virsikupoolikutega.

Retsepti autor: Merilin Siimpoeg

Jaga
Kommentaarid