Hõrk kohupiima-halvaakook virsikutega
Veidi rustikaalse olemusega hõrk kohupiimakook, mis maitseb tervele perele. Halvaa ja kohupiim sobivad ühe koogi sisse kokku kui valatult. Virsikud teevad koogi mahlasemaks ja kevadisemaks.
Kogusest jätkub 8-10 sööjale.
Vaja läheb
Põhi
150 g halvaad
150 g küpsiseid
75 g Alma või 200g
Täidis
1. kiht
600 g Alma kohupiim vanilli 200g
200 ml Alma vahukoor 35% 200ml
40 g suhkrut
2 spl sidruni mahla
1 tl peenelt riivitud sidruni koort
820 g virsikukonserv
5 tk želatiinilehte
2. kiht
100 g halvaad
200 g Alma kohupiim vanilli 200g
50 ml Alma piim 2,5% 1L
1 tk želatiinileht
Kate
50 g halvaad
3 tk virsikupoolikut
P.S. Kui pole viitsimist koogile mitut kihti teha, siis piirdu vaid esimese kihiga.
Valmistamine
Purusta halvaa ja küpsised. Sega sulavõiga ja suru saadud mass küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (20 cm) põhja.
Lisa vajadusel veel veidi sulavõid kui tundub, et jäi liiga kuiv. Aseta vorm külmkappi.
Haki 5 virsikupoolikut väikesteks tükkideks. Tõsta kohupiim, koor ja suhkur kaussi, vahusta kergelt läbi.
Lisa ka sidrunimahl ja peenelt riivitud koor.
Aseta želatiinilehed 5 minutiks külma vette ligunema.
Kuumuta 4 sl virsikukonservi vedelikku keemiseni. Tõsta siis tulelt kõrvale.
Pigista želatiinilehed kuivemaks ja lisa kuuma vedelikku hulka. Sega kuni on lahustunud. Lase želatiinisegul paar minutit jahtuda.
Vala peene joana kohupiimasegu hulka samal ajal kergelt vahustades.
Jaota hakitud virsikutükid koogipõhjale laiali. Vala peale kohupiimakreem ja tõsta külmkappi tarduma.
Tee nüüd valmis ka teine kiht. Selleks purusta halvaa peeneks puruks. Sega kohupiim piima või koorega kreemjaks ja lisa halvaapuru.
Leota želatiinilehte külmas vees. Kuumuta 2 sl virsikukonservi vedelikku keemiseni. Tõsta siis tulelt kõrvale.
Pigista želatiinileht kuivemaks ja lisa kuuma vedelikku hulka. Sega kuni on lahustunud. Lase želatiinisegul paar minutit jahtuda.
Lisa siis peene joana kohupiima-halvaasegu hulka ja sega korralikult läbi. Määri kreem esimesele kihile.
Lase koogil 3-4 tundi külmkapis tarduda. Puista peale halvaapuru ja kaunista virsikupoolikutega.
Retsepti autor: Merilin Siimpoeg