KUULA | Maru Metspalu: süües ei tohi hammastel igav hakata
Täna tuli Oma Maitse podcasti „Toidujutud“ külla Maru Metspalu. „Ma ei tea kedagi teist, kes kõikide meeltega nii aistinguliselt kokkaks kui Maru,“ kirjeldab Maru toidustiili Oma Maitse peatoimetaja Siiri Kirikal.
Maru on pikalt toimetanud Food Studios, kuid on avatud ka lisaväljakutsetele, laiendamaks horisonte. Eesti Peakokkade Ühenduse juhatuse liikmena osales ta koos tiimiga värskelt IKA kokkade olümpial ja tõi sealt koju uhked pronks- ja hõbemedali. Aasta lõpus ilmunud raamatut „Maru maitsete maailm: Angervaks, seened ja päästetud tomatid ehk Armastus täistaimsel taldrikul“ võib imetlema jäädagi - nii stiilipuhast ja omanäolist toiduraamatut pole meie poelettidel ammu näha olnud.
„Taimset toitu valmistades kanna lihtsalt üle kõik samad oskused, mida kasutad liha valmistamisel. Ka porgand ja tofu tahavad maitsestamist ja valmistamist,“ ütleb ta ja lisab: „Süües ei tohi hammastel igav hakata!“
„Juba see kui sa sööd vähem liha on keskkonnale parem. Mustvalge maailmapilt on teatud mõttes hirmutav. See, et kogu maailm hakkab homsest täistaimselt sööma, seda ei juhtu mitte kunagi. Sööge rohkem taimset ja proovige, võtke seda kui reisi ja avastamist, et lisada oma menüüsse rohkem taimseid roogi,“ annab ta oma sõnumi lihtsalt ja arusaadavalt edasi.
Maruga räägime täna:
- Maru teekonnast kudumise juurest tippkokaks
- Nais- ja meeskokkade palgalõhest
- IKA Culinary Olympics kogemusest ja õppetundidest
- Kuidas veganina toidumaailmas töötada on
- Ohtralt taimsete toitude praktilisi nippe, kuidas taimne toit oleks nauding, mitte igav pläust nagu Marule meeldib öelda
- Mis on Maru koduse puljongi salajane koostisosa, mida talle suppidesse ja puljongitesse lisada meeldib
- Mida ägedat võiks teha tatrast ja mis asi on Maru leiutis tatraoto
- Kuidas valmistada tofut nii, et ta jääks maitsekas ja mõnus
- Kuidas teha väga head taimset läätsekotletti, mis püsiks hästi koos
- Maru jagab imemaitsva koduse borši retsepti