Veinimessil on kohal ligi 40 veinimaja nii Itaaliast, Gruusiast, Kreekast kui Prantsusmaa Languedoc-Roussillon’i piirkonnast, kes tulevad pakkuma põnevaid veine, mida (veel) muidu saada ei ole. Aga see on vaid killuke toimuvast. Kohal on sommeljeede poolt auhinnatud Aasta Vein parimad palad, rohkelt toimub nii degustatsioone kui meistriklasse.

Kümnes sünnipäev eeldab aga tähistamist! Sel puhul avatakse balthazar suuruses šampanja (12 liitrit! Kasuta või jõusaalis!). 

Kasutame kohtumist aga ka selleks, et tutvustada piirkonda, mis on üheks fookuseks ka veinimessil. Prantsusmaa Languedoc-Roussillon’i piirkond on mainelt jäänud sageli alla kuulsamatele sama veinimaa aladele. Ent põhjusi, miks just see ala nüüd jõudsalt esiplaanile on jõudmas, jagub. Räägime saates sellest, miks veinisõber pilgu ja klaasid just sinnapoole peaks seadma ning maitseme ka ise paremaid palasid.

Veinid, mida saates Veinimessi valikust proovisime:

  1. Cuvée Mémoire, Blanquette de Limoux, Domaine Delmas (Veinituba Santé)

  2. Le Passeur 2018, Domaine Delmas (Veinituba Santé)

  3. Terrasses du Larzac 2021, Calmel Joseph (Vinorama)

  4. An 1618, Picpoul de Pinet 2022, Gerard Bertrand (Prike)

  5. Domain de L’aigle, Pinot Noir 2021, Gerard Bertrand (Prike)

P.S. Veinimessi piletid on eelmüügis saadavad. Vaata lähemalt siit: Piletid üritusele Veinimess Tallinn, Kursi 3 reede, 5. aprill 2024 12:00 Kultuurikatel (piletitasku.ee)

Saadet juhtisid Keiu Virro ja Martin Hanson. Külas olid sommeljeed ja Veinimessi korralduskomitee liikmed Ketri Leis ja Kristjan Markii. Küsimuste ja ettepanekutega kirjutage meile aadressile vala@delfi.ee. Jälgige meie tegevusi ka sotsiaalmeedias: Facebookis ja Instagramis.