Üks peamisi põhjusi, miks eelistada Meie Gruusia pagarikodasid, on nende pühendumine värskelt valmistatud toitudele. Gruusia pirukaid ei külmutata ega valmistata poolfabrikaatidest, samuti ei tooda neid pagarikotta valmiskujul. Kõik tehakse kohapeal. Pea kõik pagarikojas pakutav valmib samal päeval ja kui jääbki midagi müümata, leiab see omaniku korraliku allahindlusega juba järgmisel hommikul. Maitseimed sünnivad ses kohas iga päev üha uuesti ja uuesti ning juba pea kümme aastat järjest.

Bestseller on kindlasti hatšapuri, mis valmib spetsiaalse retsepti järgi, kus omatehtud on nii taigen kui ka küpsetist täitev Gruusia juust. Lisaks Kaukaasia köögile leidub menüüs ka euroopalikke roogi.

Mida kohapeal proovida? Kuldaväärt kombinatsioon on hatšapuri ja hartšo või grusiinide lihapirukas kubdari sama supiga. Need täiendavad üksteise maitseid ja pakuvad sissejuhatust Gruusia köögi võludesse.

Gruusia pagarikoda pöörab suurt tähelepanu tooraine kvaliteedile ja päritolule. Kasutatakse vaid parimaid kohalikke tooraineid, mis pärinevad Eestist, Lätist ja Leedust. Lisaks on pagarikoda pühendunud keskkonnasäästlikele praktikatele ja jätkusuutlikkusele. Gruusia maitsed sobivad eestlastele – seda kinnitab fakt, et siin toimetab kokku kuus Meie Gruusia pagarikoda, üks lisaks ka Leedus.

 

New Thai restoran. Tai maitsete oaas Keskturu kõrval

Kõik teavad, et Tai on hea toidu ja naeratuste maa. Tai on unelmate puhkuse sihtkoht oma lõunas ilutsevate saarte, põhjas kõrguvate mägede, džunglite ning autentsusega. Kirde-Tai omakorda on puutumata kants, kuhu massiturism ei ole veel jõudnud. Just sealt on pärit paljud populaarsed toidud. Erilise uhkusega valmistavad aga Isanis (Isan on selle piirkonna nimi) kohalikud rohelise papaia salatit. See soolane, hapu, krõmpsuv ning väga tšilline salat on iga Isani restorani au ja uhkus. Nii on ka New Thai restoranis!

Peakokk New on pärit Udon Thani linnast Isanis. Tema nimest sai inspiratsiooni ka restorani nimi – New Thai. New’ pere pidas restorani Udonis põldude ja mägede vahel ning nüüd on ta Tallinnas juba seitse aastat kui peakokk ja restorani osanik.

Tooraine on ses majas alati sama, mida kasutavad kokad Tais, ning vajadusel tellitakse kaupa otse kodumaalt. Eriti kalganit, rohelist papaiat ja tšillit. Muide, kas teadsid, et Tom Kha tähendab tõlkes kalganisuppi? Seda teades hakkavadki kõik Tom Kha supid, mis valmistatud ingveriga, imelikult maitsma! Kalganisupp ilma kalganita – see on justkui kapsasupp ilma kapsata, kas pole?!

Astu läbi ja proovi neid päris õigeid Tai maitseid! Restoran asub Tallinnas aadressil Lastekodu 9 – otse Keskturu väravate vastas. Mine kas üksi, sõprade või töökaaslastega ning naudi killukest Taid keset Tallinna! Ka lemmikloomad on teretulnud!

Han’s. Tõeline Sichuani köök otse Tallinnas

Restoran Han’s pakub Tallinna kesklinnas seda kõige tõelisemat Hiina toitu – seda, mida hiinlased ise söövad ja kodus valmistavad. Peamiselt on Han’s võtnud oma menüüsse Edela-Hiinas asuva ühe kuulsama gastronoomiapiirkonna Sichuani köögi hõrgutised, kuid leidub ka muid päris Hiina kööki peegeldavaid roogi. Öeldakse, et Sichuani naised on Hiina kõige ilusamad ja just kohalik toit on see, mis nad ilusaks teeb.

Han’s tunneb uhkust oma mitmekesise ning omanäolise vegan- ja taimetoiduvaliku üle – pole kedagi, kellele ei meeldiks restorani aromaatne kurgisalat või Hiina mustade seente salat porgandiga. Loomulikult on menüüs ka need kõige kuulsamad liharoad, nagu Kung Pao kana ja Sichuani stiilis valmistatud sealiha. Mõlemad on loomulikult 100% sellised, nagu valmistatakse Sichuanis. Menüüst ei puudu ka Eesti kontekstis täiesti uudsed road: üllatage ennast riisil serveeritud rohelise sibulaga maitsestatud tomati-munahautisega või käsitööna valmistatud Hiina pelmeenidest hõrgu supiga.

Näpistava talvekülma eest on Han’s suurepärane pelgupaik, kus saab lasta end kostitada vürtsikalt mitmekesise Hiina toiduga, nautida valikut head Hiina teed ja mõnuleda teadmises, et Han’si toit on valmistatud selleks, et turgutada nii keha kui ka vaimu, ajada tšakrad paika ja anda sooja. Imeliselt sobib tšakrate avamiseks näiteks restoranis Han’s pakutav hotpot – korraga nii kuumas leemes valmistatud imeline toit kui ka ühine jagatav õhtusöök.

Oled teretulnud! Astu julgelt sisse!

Samsa Family Bakers. Ainus koht, kus saad proovida autentset Usbeki toitu

Samsa Family Bakersi ja kogu Usbeki köögi lipulaevu on pilaff. See on toit, mille valmistamist kodumaal alustatakse koidikul ja pealelõunaks on kõik söödud. UNESCO kultuuripärandi hulka kantud roog mahub ka Guinnessi rekordite raamatusse kui toit, mida on kõige rohkem korraga tehtud – 7,36 tonni.

Praktiliselt kõik Usbeki road tehakse lamba- või veiselihast, mis jõuab Samsa Family Bakersisse ainult Uus-Meremaalt. Kui ilm soojemaks läheb, pannakse õues tööle ka tandoori, mis toodi läbi raskuste kohale otse Usbekist, et leiba küpsetada.

Et toidud maitseks, nagu peab, on restoran Usbekimaalt Eestisse toonud spetsiaalse koka. Koha omanik aga käib regulaarselt kodumaal uurimas, missuguseid uusi tuuli Usbeki köögis puhub. Just see on põhjus, miks Samsa Family Bakersi pilaff on sama autentne ja hea, nagu kosutaksid keha parasjagu Samarkandi, Hiva või Buhhaara turul.

Usbeki pilafile lisaks leiab restorani menüüst kuulsad mantõd, imehead nuudliroad laghman’i ja kaurma-laghman’i ning kosutava supi šurpa. Samsa tuleb otse ahjust.

Koduleht
Facebook


Ukraina restoran SLAVA. Sobiv kohtumispaik kõigile Ukraina sõpradele

Kõige olulisem on Ukraina restorani ja kohviku SLAVA asutamise juures terrori all kannatava maa ning tema rahva toetamine. Selle nimel näeb vaeva kogu tiim, mis koosneb sõja eest pakku tulnud tublidest Ukraina naistest. Teisisõnu, SLAVA toitu ei valmista mitte need, kes lihtsalt õppinud Ukraina köögi moodi süüa tegema, vaid need, kes sirgunud sellesama toidu toel ja omandanud oma oskused kodus vanemate kõrval pliidi ääres.

SLAVA menüü koosneb tervikuna keelt alla viivatest Ukraina söökidest, mis valmivad koduste retseptide järgi. Aukohal on muidugi UNESCO kultuuripärandiks kuulutatud Ukraina köögi süda – borš pampuškaga. Samas pakutakse kõiki tuntud Ukraina roogi, nagu Kiievi kotlet, vareenikud, sõrnikud, salo, kapsarullid, foršmak, deruni jt. Magustoiduks sobib ideaalselt Kiievi tort ja selle kõrvale Lvivi kohv.

Käsitööna valmistatakse mitmeid jooke ja Ukraine veinikultuuri aitab tundma õppida äsja avatud vinoteek, kus saadaval kõige laiem valik Ukraina veine. Laupäeva õhtuti kõlab restoranis ukrainlaste elavas esituses muusika.

Balti Jaama kõrval tegutsev SLAVA Ukraina resto & kohvik on mugav paik tähtpäeva või firmaürituse korraldamiseks. Võta ühendust ja meeldejääv sündmus saab tehtud.

Ласкаво просимо!

 

Jaga
Kommentaarid