Uhkus ja rõõm, vaatamata raskustele

Kuigi Eesti Vabariigi väljakuulutamise ajal oli elu keeruline ja peolaud tagasihoidlik, ei suutnud rasked ajad kustutada uhkust ega rõõmu oma iseseisva riigi üle.

Näiteks 1930. aastatel tähistati Eesti Vabariigi sünnipäeva juba vähemalt neljakäigulise pidusöögiga. Peolaual troonis uhkelt külmade roogade valik: puupliidil keedetud sült, mida serveeriti hapukoorega, lisaks väikesed suupistevõileivad. Selle järel pakuti kosutavat puljongit või maitsvat suppi koos pirukaga. Kolmanda käiguna toodi lauda ahjupraad, mis olenevalt pere võimalustest oli valmistatud kas sealihast või pidulikumast veiselihast.

Ükski hea pidu ei olnud aga täiuslik ilma magustoiduta! Õhtu magusaks punktiks pakuti marjatarretist vahukoorega, erinevaid kreeme, kooke või uhket torti.

Eesti toidukultuur – maitsev traditsioon iseseisvuspäeval

Iseseisvuspäev on suurepärane võimalus koguneda koos pere ja lähedastega, et nautida traditsioonilisi Eesti toite. Maxima pakub pidupäevaks laia valikut värsket sea- ja loomaliha, millest maitsev ahjupraad valmistada. Hea toidu saatel saad jälgida televiisorist iseseisvusparaadi või hoopis õhtul presidendi vastuvõtule kaasa elada. Eesti Vabariigi sünnipäev on ju meie kõigi pidupäev!

Kas sa aga teadsid, et 73% Maxima poodide lihavalikust on pärit Eestist? See tagab meie liha värskuse ja parima kvaliteedi ning kõik on ehe ja kodumaine. Muidugi ei oleks Eesti pidu õige ilma kiluvõileiva ja sibularattata! Pakume suurt valikut erinevaid kalatooteid, mille seast leiad just endale sobivaima. Olgu selleks siis vana hea vürtsikilu või pidulik punane kala – kõike saab mugavalt Maximast.

Peolaua ehteks sobivad suurepäraselt täidetud munad. Eriti põneva ja pilkupüüdva tulemuse saad, kui värvid munavalged keedupeediga lillaks. Selleks keeda munad ära, eemalda munakollased ja pane munavalged riivitud keedupeedi sisse umbes 12 tunniks seisma. Nii saad vahvad ja omanäolised lillakat tooni munad, millel tuleb kuldkollast värvi munakollasekreem veel eriti särtsakalt esile. Ülejäänud riivitud peedist võid teha aga maitsva lisandi ahjuprae kõrvale.

Meistrite Kvaliteedi valik – traditsioonilised hõrgutised Maximast 

Maxima Meistrite Kvaliteedi valik aitab sul säästa aega ja vaeva, et saaksid keskenduda sellele, mis on tegelikult oluline. Pakume laias valikus maitsvaid suupisteid, salateid, torte ja kooke, mille kõik on valmistanud Maxima meistrid. 

Meie toit on Eesti Vabariigi sünnipäeva vääriline! Tule Maximasse ja leia kõik vajalik maitsva pidusöögi valmistamiseks või juba valmisroad meie kulinaarialetist.

Avasta Eesti traditsioone koos lastega

See on ka suurepärane aeg, et tutvustada lastele erinevaid Eesti traditsioone ja Maxima lasteraamat „Minu aastaring“ on selleks väga hea abivahend. Raamatust leiad põnevaid nuputamisülesandeid, mis aitavad lastel avastada ning arendada oma loogikat ja mälu. 

Erilist elevust pakub aga kleepsude kogumine ja nende raamatusse kleepimine. Kampaania raames on võimalik koguda kokku 60 erinevat kleebist, mille saad kaasa iga üle 15-eurose ostu eest. Soovi korral võid poest ka eraldi 0,99 euro eest soetada kleepsupaki, kus sees on kaks kleebist. Lisaks „Minu aastaringile“ on saadaval ka eraldi „Nupuraamat“, mis on täis lehekülgede viisi erinevaid nuputamisülesandeid.

Maxima – see, mis vaja!

Jaga
Kommentaarid